REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po kelių vėžio atvejų 30 tūkst. moterų Prancūzijoje rekomenduojama išsiimti krūtų implantus. Prancūzijos sveikatos tarnyba iki savaitės pabaigos ketina paskelbti atitinkamą raginimą, rašo laikraštis „Liberation“, kuriuo remiasi agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės atstovė sakė, kad iki savaitės pabaigos bus paskelbtas veiksmų planas. Kartu ji pridūrė, kad visos moterys su „Poly Implant Prothese“ (PIP) implantais turėtų skubiai kreiptis į savo chirurgus.

REKLAMA

Mažiausiai aštuonioms moterims, kurioms buvo įsodinti brokuoti PIP bendrovės krūtų implantai, nustatytas vėžys. Apie tai gruodžio viduryje informavo Sveikatos ministerijos atstovas. Prancūzijos žinybos Marselyje sulaukė daugiau kaip 2 tūkst. moterų skundų dėl krūtų implantų. Dvi moterys jau mirė.

Bendrovė PIP, gaminusi brokuotus implantus, nuo 2010 metų neegzistuoja. 80 proc. savo gaminių ji eksportavo į užsienį.

Prancūzų tarnybos nustatė, kad dauguma PIP bendrovės implantų, kurie buvo gaminami nuo 2001-ųjų, nebuvo pripildyti reikalingu silikono geliu. Bendrovė vietoj jo naudojo „savadarbį gelį“ – dėl to padidėjo implantų įtrūkimų, o po to ir uždegimų rizika. Naudotas gelis buvo dešimt kartų pigesnis nei reikalingas implantams. Taip PIP kasmet sutaupydavo po milijoną eurų.

80 proc. nukentėjusių moterų Prancūzijoje krūtis pasididino dėl estetinių sumetimų, o 20 proc. – po krūties vėžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų