REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmogaus teises ginanti organizacija „Human Rights Watch“ teigia, kad Meksikos saugumo pajėgos kovodamos prieš narkotikų prekeivių gaujas pažeidinėja žmogaus teises ir yra nebaudžiamos, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Žmogaus teisių gynėjai teigia, kad atliko tyrimą ir nustatė, jog kariuomenė ir policija dalyvavo 24 nužudymuose ir 39 žmonių dingimuose. „Human Rights Watch“ ragina Meksikos vyriausybę užtikrinti, kad civilių valdžia tirtų įtariamus pareigūnų padarytus nusikaltimus.

REKLAMA

Į tai atsakydamas prezidentas Felipe Calderonas pareiškė, kad jo vyriausybė sunkiai dirba, siekdama sustiprinti žmogaus teisių apsaugą. Prezidentas pridūrė, kad didžiausią grėsmę žmogaus teisėms kelia nusikaltėliai, o valstybės pareiga yra juos suvaldyti.

Nuo 2006–ųjų pabaigos nuo su narkotikais susijusio smurto žuvo apie 40 tūkst. žmonių. Anot pareigūnų, dauguma aukų – nusikaltėliai.

„Human Rights Watch“ dvejus metus tyrė padėtį Meksikos valstijose, kuriose daugiausia smurto, ir teigia, kad nustatė, jog saugumo pajėgos prisidėjo pruie žmogaus teisių pažeidimų. Be neteisminių žmogžudysčių ir dingimų, žmogaus teisių gynėjai tvirtina nustatę daugiau kaip 170 kankinimo atvejų. Pasak jų, Meksikos karas prieš narkotikų prekiautojus nesumažino smurto, tik labai padaugėjo žmogaus teisių pažeidimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų