REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po to, kai į Afganistaną praeitais metais buvo nusiųsta 30 000 papildomų karių, JAV prezidentas Barackas Obama žadėjo šią vasarą pradėti karių grąžinimą namo. Vis dėlto kampanija, prasidėjusi prieš dešimt metų, šiuo metu vis dar yra atvira, o jos pabaiga neaiški.

REKLAMA
REKLAMA

Afganų pajėgų galimybės atsilaikyti savarankiškai yra kvestionuotinos, todėl tikėtina, kad JAV karių atsitraukimas gali būti nedidelio masto, o karinės bazės greitu metu gali neištuštėti.

REKLAMA

Vienas iš JAV pajėgų vadovų teigia, kad operacija gali užtrukti iki trylikos metų.

Kai 2001 metais NATO pajėgos nuvertė Talibaną, Bagramo oro bazė turėjo menką teritoriją ir apsiribojo nedideliu bokšteliu ir suskilusiu taku.

Šiandien ši buvusi sovietų bazė išaugo iki nedidelio miestelio dydžio, kuriame nuolatos darbuojasi apie 25 000 žmonių. Čia kartais netgi būna kamščių.

Šią bazę ruošiamasi plėsti. JAV inžinieriai konstruoja dar daugiau įvairiausių statinių, kad čia galėtų sutilpti dar daugiau darbuotojų ir technikos, praneša RT.

REKLAMA
REKLAMA

Čia karininkams sukurtos neblogos sąlygos, kad jie jaustųsi kaip namie. Čia galima rasti papuošalų parduotuvių, pasimėgauti kapučinu, pasistiprinti Pizza Hut picomis.

Nuovargį galima panaikinti atsipalaidavus sporto salėje, pasidarius naują šukuoseną kirpykloje arba tiesiog pasimėgavus masažu.

Nors kai kurie teigia, kad šios paslaugos trikdo karininkus ir išblaško jų dėmesį, patys karininkai yra labai patenkinti.

„Tai yra labai svarbu. Kariai turi turėti galimybę atsipalaiduoti ir pajausti tai, kas jiems primintų namus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Džiaugiasi ir vietiniai gyventojai afganai. Jiems tai yra galimybė užsidirbti pinigų: „Be Bagramo mano verslas butų nieko vertas.“

Tačiau tokioms bazėms gresia ir pavojus. Talibano atakos ne rimsta, o stiprėja. Tokios apkrautos bazės tampa geru taikiniu Talibano išpuoliams.

Vis dėlto nereikėtų pamiršti, kad tai yra karo zona.





REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų