REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Tautų tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) ketvirtadienį pranešė, kad ankstesnė Libijos vyriausybė netoli Sabos miesto sandėliuose laikė neperdirbtą uraną. Prieš tai CNN pranešė, kad Libijos sukilėlių pajėgos rado karinę bazę, kurioje gali būti radioaktyviųjų medžiagų.

REKLAMA
REKLAMA

TATENA komentaras ir CNN pranešimas prieštarauja JAV, kurios praėjusį mėnesį skelbė, kad Libijos neperdirbto urano atsargos laikomos Tadžuros branduolinių tyrimų centre netoli Tripolio.

REKLAMA

CNN pranešė, kad Libijos nacionalinės pereinamosios tarybos pajėgos filmavimo komandai parodė vietą, kurioje, kaip įtariama saugomas uranas. Netoli Sabos miesto Sacharos dykumoje CNN filmavimo komanda sakė mačiusi du didelius sandėlius. Viename iš jų buvo tūkstančiai mėlynų statinių, kai kurios buvo pažymėtos juosta su užrašu „radioaktyvu“, ir keletą plastikinių maišelių su geltonais milteliais. Maišeliai buvo pažymėti tokia pačia juosta. Savo tinklalapyje CNN rašė, kad nepatvirtinta, ar medžiaga radioaktyvi.

REKLAMA
REKLAMA

TATENA atstovė Gill Tudor Vienoje sakė negalinti patvirtini, kad Libijoje netoli Sabos laikomas uranas. Bet pridūrė, kad TATENA imsis veiksmų, kad medžiaga nebūtų panaudota netaikiems tikslams, ir sudarė preliminarų apsaugos priemonių planą, kuris bus pradėtas vykdyti, kai stabilizuosis padėtis šalyje.

TATENA su radioaktyviosiomis medžiagomis susijusiose vietose dažniausiai rengia reguliarius patikrinimus, užsandarina patalpas ir įrengia stebėjimo kameras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų