REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Branduolinės priežiūros institucijos pranešime teigiama, kad ištyrus 1,080 jaunesnių, nei 15 m. vaikų, gyvenančių Japonijos Fukušimos prefektūroje, paiškėjo, jog 45 procentams iš jų radiacijos apšvita paveikė skydliaukę.

REKLAMA
REKLAMA

Nepriklausomas šaltinis tinklapiui rt.com antradienį teigė, kad patikra buvo atlikta Japonijos branduolinės saugos komisijos kovo 26 – 30 dienomis, netrukus po to, kai nuvilnijo katastrofos sukelta radiacija.

Daugumos vaikų, kurių radiacijos testo rezultatai – teigiami, poveikio laipsnis siekė 0,04 mikrosivertų (arba – vos mažiau) per valandą.

REKLAMA

Pats didžiausias skaičius – 0,1 mikrosivertų per valandą – buvo nustatytas vienam vos metukų amžiaus kūdikiui. Vyriausybės nustatyta riba tolimesniems tyrimams yra 0,2 mikrosivertai per valandą, todėl, anot pareigūnų, šis atvejis nebus paskelbtas kritiniu.

Kiek anksčiau Japonijos civilinės grupuotės ir „Acro“ – prancūzų organizacija, matuojanti radioaktyvumą – buvo patikrinusios dešimtis Fukušimos miesto gyventojų nuo šešių iki šešiolikos metų. Visų jų šlapime buvo aptikta radioaktyvių medžiagų pėdsakų.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma gyventojų Fukušimos srityje ir už jos ribų sunerimę, kad vyriausybė nepakankamai vertina sugedusios atominės elektrinės paskleistos radiacijos riziką, todėl patys pradėjo imtis veiksmų, siekdami nukenksminti gyvenamą aplinką.

Kovo 11 d., praūžus žemės drebėjimui ir cunamiui, Fukušimos atominė elektrinė buvo taip smarkiai sugadinta, kad, išsilydžius jos reaktoriui, į aplinką pasklido radioaktyviosios medžiagos. Tam, kad radiacija būtų sustabdyta, vieta yra dengiama plastiko kupolais, o inžinieriai ruošiasi virš reaktorių pastatyti betoninį sarkofagą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų