REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos imperatoriškoji pora trečiadienį pirmą kartą apsilankė cunamio nusiaubtose teritorijose šalies šiaurės rytinėje pakrantėje. Imperatorius Akihito ir imperatorienė Michiko trečiadienį lėktuvu atvyko į karinių oro pajėgų bazę Mijagio prefektūroje, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

77 metų imperatorius, kuris laikomas gyvu Japonijos vienybės simboliu, nusilenkė prieš armijos gelbėtojus, susirinkusius jo pasveikinti. Vėliau pora sraigtasparniu išvyko į smarkiai sugriautą Minamisanriku miestą.

REKLAMA

Šiame 20 tūkst. gyventojų turinčiame mieste po kovo 11-ąją įvykusio smarkaus žemės drebėjimo ir po to kilusio cunamio rasti 496 žmonių palaikai. 656 gyventojai laikomi dingusiais. Potvynio banga mieste sugriovė daugiau kaip 3 tūkst. 800 pastatų. Daugiau kaip 6 tūkst. gyventojų vis dar gyvena laikinose pastogėse.

Imperatorius Akihitas pirmą kartą po katastrofos į gyventojus per televiziją kreipėsi kovo 17-ąją. Vėliau jis kartu su žmona apsilankė laikinose pastogėse į šiaurę nuo Tokijo.

Trečiadienį buvo pirmas kartas, kai pora lankėsi stichijos sugriautame regione. Oficialiais duomenimis, gegužės 11-ąją ji vyks į Fukušimos prefektūrą, kur yra požeminių smūgių ir cunamio smarkiai apgadinta Fukušimos branduolinė jėgainė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų