REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Penktadienį Japonijos vyriausybės atstovai teigė, kad po šalį nuniokojusių stichinių nelaimių jos ekonomikos padėtis yra sunki.

REKLAMA
REKLAMA

Kol Japonija bando susidoroti su žemės drebėjimo ir cunamio padariniais, ji patiria didelį kitų šalių spaudimą. Kinija išreiškė susirūpinimą dėl radioaktyvaus vandens išleidimo į vandenyną. Indijos vyriausybė uždraudė maisto produktų iš Japonijos importą, baimindamasi dėl avarijos Fukušimos atominėje elektrinėje padidėjusios radiacijos dozės, o Rusija dėl tos pačios priežasties sustabdė žuvies ir jūros produktų importą iš 242 Japonijos perdirbimo gamyklų.

REKLAMA

Elektros stygius sutrikdė keleto didelių gamyklų darbą. Ketvirtadienį po dar vieno žemės drebėjimo Japonijos elektronikos milžinė „Sony Corp.“, lustų gamintoja „Renesas“ ir kompanija „Elpida Memroy“ vėl pristabdė gamybą keliose įmonėse šiaurinėje Japonijos dalyje. Automobilių gamintojos „Toyota“ vertinimu, dėl stichijos kompanija vien per pastarąsias 20 dienų negalėjo pagaminti apie 260 tūkst. automobilių.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl žemės drebėjimo padarinių Japonijos ekonomika atsidūrė sunkioje padėtyje“, - penktadienį buvo teigiama oficialiame Japonijos vyriausybės pranešime.

Analitikų teigimu, šiuo metu Japonija išgyvena didžiausią krizę nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Anot Japonijos centrinio banko, dėl žemės drebėjimo padarinių šalies eksporto ir importo lygis artimiausiu metu bus žemas.

Kovo 11 dieną Japonijoje įvykusio beveik 9 balų pagal Richterio skalę žemės drebėjimo ir po jo kilusio cunamio aukų skaičius šiuo metu siekia 12 tūkst. 690, o be žinios dingusiais laikomi 14 tūkst. 736 žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų