REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antrajame Fukušima-1 reaktoriuje užvirė vanduo (papildyta 16:30)

Fukušimos I branduolinėje jėgainėje Japonijoje padėtis lieka sudėtinga. Antradienį virš pažeistų reaktorių vėl kilo garai ir dūmai. Ūkio ministras Banri Kaieda kalbėjo apie įtemptą situaciją.

REKLAMA
REKLAMA

[papildyta 16:30] Fukušima-1 atominės jėgainės reaktorių aušinimo sistema sutriko, buvo užfiksuotas radiacijos proveržis. Antradienį buvo pabaigti vandens pilimo iš vandens patrankų darbai. Analogiška operacija pradėta ketvirtajame reaktoriuje. Tuo tarpu situacija pablogėjo antrajame energijos bloke, kur aušinantis vanduo jau pradėjo virti.

REKLAMA

Japonijos branduolinio saugumo tarnybos  atstovas pareiškė, kad temperatūra kyla dėl dūmų, kurie atsirado antrajame energijos bloke antradienį. Preliminariais duomenimis, balti dūmai galėjo kilti būtent iš branduolinio kuro saugyklos. Taip pat dūmai buvo pastebėti virš trečiojo jėgainės energetinio bloko.

Paskutiniais duomenimis, šiuo metu virš antrojo reaktoriaus vis dar matomi dūmai, o virš trečiojo jau dingo.

Iš 3-iojo bloko veržiasi balti dūmai, iš 2-ojo - balti garai, pranešė naujienų agentūra „Kyodo“.

REKLAMA
REKLAMA

Išaiškėjo, kad paslaptingas dūmų debesis virš antrojo reaktoriaus – vandens garai, kurie susidarė aušinant reaktorius jūros vandeniu. Kodėl virš trečiojo reaktoriaus susidarė dūmai kol kas nepranešama.

Tuo tarpu radiacinis fonas 20 kilometrų spinduliu viršija normą 1600 kartų. Tačiau plėsti zoną, iš kurios evakuojami gyventojai, būtinybės kol kas nėra.

Panaši situacija buvo jau pirmadienį. Elektrinės operatorės „Tepco“ teigimu, dėl to trumpam laikui buvo padidėjusi radiacija.

Dėl padidėjusios spinduliuotės darbininkai laikinai buvo evakuoti į saugią vietą. Elektros tiekimo atstatymo darbai buvo nutraukti 10 valandų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Japonijos žinybos viliasi, kad darbai 2-ajame bloke bus baigti iki trečiadienio. Netrukus prie elektros tinklo ketinama prijungti ir 1-ąjį bloką.

Darbų tikslas yra atnaujinti reaktorių aušinimą.

Virš Fukušimos-1 antrojo reaktoriaus taip pat kyla dūmai

Japonijos Fukušimos atominė elektrinė bus uždaryta

Trečiame Fukušimos jėgainės reaktoriuje pakilo slėgis

Į Fukušimos atominę jėgainę nusiųstas robotas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų