REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos Fukušimos branduolinės jėgainės, nukentėjusios per pragaištingą žemės drebėjimą, inžinieriai nutiesė elektros kabelius į antrąjį reaktorių, teigiama Jungtinių Tautų branduolinių kontrolierių ataskaitoje, pranešė BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Atnaujinus elektros tiekimą, inžinieriai turėtų vėl paleisti siurblius, pumpuojančius aušinimo skystį į reaktorių.

REKLAMA

Po kovo 11 dieną Japonijoje įvykusio 9 balų pagal Richterio skalę žemės drebėjimo Fukušimos branduolinės jėgainės darbuotojai kaip įmanydami stengėsi apsaugoti reaktorius nuo perkaitimo, kadangi per žemės drebėjimą buvo pažeista reaktorių aušinimo sistema. Per galingą žemės drebėjimą ir po to kilusį cunamį Japonijoje žuvo 5,6 tūkst. žmonių. Beveik 10 tūkst. gyventojų yra laikomi dingusiais be žinios, o dešimtys tūkstančių žmonių neteko savo namų ir glaudžiasi laikinuose prieglobsčiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas manoma, kad elektros energijos tiekimo į Fukušimos jėgainę atnaujinimas yra didžiausia viltis stabilizuoti padėtį. Jei tik jėgainės elektros sistemos nepažeistos, o siurbliai veikia, būtų įmanoma pumpuoti vandenį į kuro saugyklas reaktoriuose ir atkurti sutrikusią reaktorių veiklą.

Tačiau taip pat neatmetama galimybė, kad žemės drebėjimas, cunamis, gaisrai ir sprogimai apgadino jėgainės įrenginius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų