REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Japonijos atominės energetikos agentūra pranešė, kad po sprogimų ir kilusių gaisrų iš Fukushimos atominės elektrinės evakuotiems darbuotojams nukritus radiacijos lygiui buvo leista sugrįžti atgal, praneša „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

Agentūros teigimu, jūros vandens pumpavimas į 1–ąjį, 2–ąjį ir 3–ąjį reaktorius vyksta sklandžiai.

REKLAMA

Japonijos savigynos pajėgoms teko atidėti desperatišką mėginimą suvaldyti katastrofos Fukušimos atominėje elektrinėje plėtrą.

Planuota sraigtasparniais pilti vandenį tiesiog ant reaktoriaus numeris 3, siekiant jį ataušinti, - praneša Dziennyk.pl, remdamasis agentūra „Kyodo News“.

Tokiu būdu kariškiams sėkmingai pavyko ataušinti reaktorių numeris 2, tačiau dabar darbams trukdo per didelis radiacinio užterštumo lygis. Tikimasi, kad jis sumažės ir skrydžiai galės būti atnaujinti.

REKLAMA
REKLAMA

Virš ketvirtojo liūdnai garsėjančios Japonijos Fukušimos-1 jėgainės reaktoriaus vėl buvo pasirodžiusi liepsna. Tai buvo antras gaisras ketvirtajame reaktoriuje per praėjusią parą.

Pirmasis sprogimas įvyko antradienį dieną. Dėl to reaktoriaus pastato sienoje atsirado dvi aštuonių metrų dydžio skylės. Naujas gaisro protrūkis užfiksuotas reaktoriaus šiaurės rytų sektoriuje 5:45 ryto vietos laiku (22:45 Lietuvos laiku).

Šalies vyriausybė patvirtino informaciją apie gaisrą Fukušima-1 jėgainėje. Praėjus kiek laiko po ketvirtojo reaktoriaus užsidegimo, dūmų debesys kilo virš trečiojo reaktoriaus. Tikslios gaisro priežastys kol kas nėra žinomos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Akivaizdu, nekontroliuojamos branduolinės reakcijos grėsmė jėgainėje šiuo metu tampa vis realesnė: Japonijos valdžia oficialiai paskelbė apie visų darbuotojų, likvidavusių nepaprastosios padėties padarinius, evakuaciją dėl ypač didelės radioaktyvios spinduliuotės grėsmės.

Teigiama, kad radiacijos lygis buvo pakilęs iki 1000 mikrozivertų, o vėliau krito iki 800. Apie 10:00 valandą vietos laiku (3:00 Lietuvos laiku) staigiai šoktelėjo, tačiau 10:54 (3:54 Lietuvos laiku) ėmė mažėti.

Duomenys apie aukas ir nukentėjusiuosius kol kas tikslinami, tačiau jau žinoma, kad ketvirtojo reaktoriaus užsidegimas sukėlė didelio radiacijos kiekio išmetimą.

REKLAMA

Paskutiniais duomenimis, atominės jėgainės Fukušima-1 personalas, prieš tai evakuotas dėl staigiai pašokusio radiacijos lygio, jau grįžo atgal į AE, praneša CNN.

Ar Tekančios saulės šalis dar pakils?

Po žemės drebėjimo Japonija pasislinko 4 metrais, planeta ėmė suktis greičiau

Fukušimos AE aikštelėje radiacija ne tokia didelė, kaip buvo pranešama ankščiau

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų