REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Japonijoje, kurią kovo 11-ąją sukrėtė smarkus žemės drebėjimas, o vėliau nusiaubė cunamio bangos, gelbėtojai vis dar ieško daugybės žmonių, kurie dingo be žinios. BBC skelbia, kad gamtos stichijos aukų skaičius gali siekti 1300, o sužeistųjų gali būti keletas tūkstančių.

REKLAMA
REKLAMA

Požeminiai smūgiai ir toliau kartojasi bei išlieka cunamio pavojus. Televizijos kanalas NHK praneša, kad Minamisanrikaus uostamiestyje po žemės drebėjimo pasigesta apie 10 tūkst. žmonių.

REKLAMA

BBC televizija nuolat rodo reportažus iš įvairių Japonijos vietų. Ypač sudėtinga situacija regionuose, kuriuos smarkiai nuniokojo gamtos stichija. Kai kurie miestų rajonai yra atskirti – nutrūkęs elektros, dujų tiekimas, sugriauti keliai.

Dėl sutrikusių elektros tiekimo neveikia ir viešojo transporto sistema, tad daug žmonių įstrigo stotyse, negali susisiekti su artimaisiais. Situaciją Japonijoje komplikuoja ir tai, kad šalyje prastai veikia mobilusis ryšys.

Evakuotų gyventojų stovyklose trūksta vandens, maisto, vaistų ir antklodžių. Gelbėtojų darbą sunkina tai, kad dažnai pas nukentėjusiuosius tenka brautis per drumzlino vandens užlietas teritorijas, bandyti patekti po pastatų griuvėsiais. Žmonės ištikti šoko, panikuoja.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų