REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijoje, kurią kovo 11-ąją sukrėtė smarkus žemės drebėjimas, o vėliau nusiaubė cunamio bangos gebėtojai vis dar ieško daugybės žmonių, kurie dingo be žinios. BBC skelbia, kad gamtos stichijos aukų skaičius gali siekti 1300, o sužeistųjų gali būti keletas tūkstančių.

REKLAMA
REKLAMA

Japonijos žiniasklaida praneša, kad per sprogimą Fukušimos AE pirmojoje jėgainėje, reaktorius nenukentėjo. Pranešimuose teigiama, kad sprogimas apgadino tik išorinį reaktoriaus apvalkalą ir nepakenkė metalo konteineriui, kuriame yra reaktorius.

REKLAMA

Radiacinis fonas elektrinės aplinkoje po sprogimo neviršijo normos, net sumažėjo, sakė Y.Edano ir pridūrė, jog sumažėjo slėgis ir reaktoriaus viduje. Anksčiau buvo pranešama, kad dėl žemės drebėjimo sutrikus reaktoriaus aušinimo sistemai Fukušimos atominėje elektrinėje, ėmė didėti slėgis reaktoriuje, kuris perkaito. Į sudėtingą situaciją elektrinėje reagavo ir Jungtinės Amerikos Valstijos, kurios siuntė specialių medžiagų krovinį, skirtą reaktoriaus aušinimui, o likviduojant gamtos stichojos padarinius Japonija paprasšė Didžiosios britanijos pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA

Žemės drebėjimo ir cunamio nusiaubtose teritorijoje intesyviai dirba gelbėtojai, kurie po pastatų nuolaužomis ir purvo nuošliaužomis ieško dingusių žmonių. Situaciją Japonojoje komplikuoja ir tai, kad šalyje prastai veikia mobilusis ryšys, gyventojai negali pasirūpinti maisto atsakogomis. Kai kurios teritorijos, ypač tos, kuriose yra radiacijos pavojus – evakuojamos.

Dėl sutrikusių elektros tiekimo neveikia ir viešojo transporto sistema, tad daug žmonių įstrigo stotyse, negali susisiekti su artimaisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų