REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reklama prieš abortą, kurioje pavaizduota maža juodaodė mergaitė ir šūkis „pavojingiausia vieta afroamerikiečiui yra gimdoje“, sukėlė aštrios kritikos bangą Niujorke.

REKLAMA
REKLAMA

Plakatas reklamuoja Teksase įsikūrusią grupę „Life Always“, kuri apeliuoja į „genocido sąmokslą“ prieš būsimus vaikus. Šis plakatas yra pakabintas Manhattane Soho rajone.

REKLAMA

„Life Always“ tinklalapyje rašoma, kad afroamerikietės darosi tris kartus daugiau abortų nei kitų rasių moterys. Apie 25% ateinančios kartos yra sunaikinama.

Miesto viešasis advokatas Billas de Blasio plakatą apibūdino kaip „šiurkštų moterų ir mažumų įžeidimą. Šio skelbimo Niujorke neturi būti“.

„Šis plakatas turi būti nuimtas iš padorumo“, – teigia Christine Quinn, Niujorko tarybos pirmininkas. „Moterų teisę į abortą vadinti „genocido sąmokslu“ yra ne tik absurdiška, bet ir įžeidžia tiek moteris, tiek rasines mažumas“.

„Life Always“ direktorių valdybos narys Stephenas Brodenas pasakė, kad ši reklama buvo suderinta su „Juodaodžių istorijos mėnesiu“, kad taptų nacionaline reklaminės kampanijos pradžia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų