REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Centrinė žvalgybos valdyba naudojosi Japonijos teritorija, slapta gabendama terorizmu įtariamus asmenis, teigia laikraštis „Tokyo Shimbun“. Pasak žmogaus teisių gynimo organizacijų, kaip tik taip į nelegalų slaptą kalėjimą Lenkijos teritorijoje buvo nugabentas Pakistane sučiuptas Abu Zubaydahu, kuris buvo laikomas „trečiuoju žmogumi“ pogrindiniame „Al Qaeda“ tinkle, rašo pirmadienio numeryje laikraštis „Tokyo Shimbun“.

REKLAMA
REKLAMA

Leidinio duomenimis, 2002 metų gruodį šis sulaikytasis buvo pristatytas iš JAV į Kansajaus tarptautinį oro uostą Japonijoje lėktuvu, priklausančiu kompanijai, susijusiai su CŽV. Po šio sustojimo Abu Zubaydaha per Tailandą ir Jungtinius Arabų Emyratus buvo nuskraidintas į Lenkiją, kur jis slaptame kalėjime buvo tardomas. Teigiama, kad sulaikytasis buvo kankinamas – konkrečiai, nardinamas į vandenį.

Taip pat nustatytas dar mažiausiai vienas atvejis, kai CŽV lėktuvais sulaikytieji buvo gabenami per Japonijos oro uostus. Laikraštis „Tokyo Shimbun“ mano, kad tokių sustojimų buvo kur kas daugiau. Anot leidinio, naujų faktų gali paaiškėti per oficialų tyrimą Lenkijoje, kur buvo įrengtas nelegalus JAV žvalgybos kalėjimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų