REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sociologai išsiaiškino, kad pačiais laimingiausiais žmonėmis jaučiasi Danijos ir Šveicarijos gyventojai. 78% Visuomeninės nuomonės tyrimo instituto Isopublic darytos apklausos dalyvių šiose šalyse pripažino, kad yra patenkinti savo gyvenimu. Pačiais laimingiausiais jaučiasi ir kiti europiečiai – suomiai, austrai, belgai. Taip pat laimingi jaučiasi ir tokių išsivysčiusių pasaulio šalių, kaip Kanada ir JAV, gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas buvo atliekamas gruodžio 15-21 dienomis. Respondentams reikėjo atlikti tik vieną užduotį: „Nustatykite savo pasitenkinimo gyvenimu lygį 10 balų skalėje“. Vienetas reiškė „visiškai nepatenkintas“, o dešimtukas – „absoliučiai patenkintas“.

REKLAMA

Pagal tyrimą, laimės lygis pasaulyje pasiskirsto taip:

8,3 balai – Šveicarija ir Danija;

7,9 balai – Suomija

7,8 balai – Kanada

7,7 balai – Australija

7,6 balai – Austrija

7,5 balai – Brazilija

7,4 balai – JAV

7,3 balai – Belgija

7,1 balai – Vokietija ir Didžioji Britanija

6,7 balai – Italija

6,6 balai –Prancūzija

6,4 balai – Graikija

6,3 balai – Kinija

Tarp laimingųjų buvo tiek jaunų, tiek pagyvenusių gyventojų, net tarp vyrų ir moterų nebuvo didelis skirtumas. Vidutinis pasitenkinimo gyvenimu Šveicarijoje rezultatas – 8,29 balai – tokie pat laimingi ir Danijos gyventojai. Be to, 64% apklaustųjų yra įsitikinę, kad 2011 metų pabaigoje jų pasitenkinimo gyvenimu lygis išliks toks pats.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų