REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžioji Britanija valkataujančius lietuvius parsiunčia atgal į Lietuvą. Į Vilniaus nakvynės namus per pusmetį grąžinti penki benamiai tautiečiai. Pasak nakvynės namų vadovų, britai ne tik sumoka už lėktuvo bilietą, jeigu reikia skiriama pinigų dokumentams sutvarkyti ir gyvenimo gimtoje šalyje pradžiai, skelbia „LNK“.55 erių klaipėdietis Antanas pustrečio mėnesio – Vilniaus nakvynės namų gyventojas. Prieš tai daugiau nei metus jo namai buvo Londono gatvės.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras pasakoja prieš dvejus metęs darbą Lietuvoj ir iškeliavęs į Angliją, tačiau ten išdirbęs tik kelis mėnesius.

REKLAMA

Vyras neslepia iš pradžių manęs Londone išgyvensiąs ir be darbo.

„Jau badu tikrai nenumirsi, tikrai jau. Ten tokių užeigų, ateiti tu ten „homelessas“, benamis be nieko, prašom, ten tau meniu pateikia, tu pasirenki ką nori valgyti, atneša kaip restorane ir pateikia valgyti. Už dyką“, – sako iš Londono parsiųstas Antanas Bagdonas.

Vyrui už bilietą Lietuvon sumokėjo labdaros organizacija, kuri rūpinasi benamių grąžinimu iš Didžiosios Britanijos į jų gimtąsias šalis Rytų ir Centrinėje Europoje. Į Vilniaus nakvynės namus pirmasis lietuvis parlydėtas prieš pusmetį. Pasak nakvynės namų vadovų, britai ne tik sumoka už lėktuvo bilietą, jeigu reikia skiriama pinigų dokumentams sutvarkyti ir gyvenimo gimtoje šalyje pradžiai. Tokių grįžusių benamių jau penki.

REKLAMA
REKLAMA

„Tenai jie tuo metu būna benamiai, grįžta jie paprastai neturėdami artimųjų žmonių. Pirmoje eilėje sutvarkomi dokumentai darbo biržoje, ieškome darbo, eilė socialiniam būstui, aišku ta eilės negreitai eina. Žmonės net neranda dokumentų, žmonės pagalvoja, kad išvažiavę ten tai jau nieko nereikia, viską meta, galvoja, kad ten prasigyvens, o tenka jiems grįžti ir pradėti viską nuo nulio“, – sako Edvardas Jablonskis, Vilniaus nakvynės namų direktorius.

Laimės svetur ieškoję, tačiau jos neradę lietuviai sako, kad miegoti ankštuose Vilniaus nakvynės namų kambariuose, kur miega po keturis ar net šešis yra geriau, nei miegoti Londone gatvėse. Lietuvoje jie dar turi ir minimalias socialines garantijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų