REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Baltarusijos milicija ir specialiosios pajėgos sekmadienį išvaikė opozicijos protesto akciją. Išvaikant akciją buvo sužeistas vienas iš opozicijos kandidatų į prezidentus V. Nekliajevas. Milicija prieš protestuojančius žmones panaudojo gumines lazdas ir garsines granatas.

REKLAMA
REKLAMA

Po šio mitingo išvaikymo kitų kandidatų atstovai susirinko Minsko centre. Buvo paskelbta, kad Baltarusijos protestuoja tūkstančiai opozicionierių, kurie skanduoja antilukašenkinius šūkius ir reikalauja naujų rinkimų.

REKLAMA

Susirinko tūkstančiai žmonių

Vakare demonstrantai pasuko link VRK (Vyriausios rinkimų komisijos) pastato, rašo Rusijos žiniasklaida. Minsko pareigūnai skelbia, jog eitynėse dalyvauja apie 5000 žmonių.

Opozicija sakė, jog susirinko 30 000 protestuotojų. Pranešama, jog žmonės bandė įsiveržti į Vyriausybės rūmus. Išdaužti šio pastato durų stiklai.

Baltarusijos teisėsaugos atstovai ragino demonstrantus išsiskirstyti savo noru, kad nereikėtų panaudoti fizinės jėgos ir specialių priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonės išvaikyti

Užsienio žiniasklaida skelbia, jog milicija pradėjo vaikyti žmones iš aikštės. Manoma, jog gali būti daug sužeistų. Milicija naudoja specialiasias priemones.

Teigiama, jog mitingas beveik išvaikytas, dauguma protestavusių žmonių skirstosi, aikštėje liko tik nedidelė grupelė opozicionierių.

Minsko centre sutraukta daug milicininkų ir vidaus tarnybos karių. Sužeistus opozicionierius medikai gabena į ligonines.

Balsavimas buvo galimai suklastotas

Opozicijos atstovai teigia, jog rinkimų rezultatai buvo klastojami, opozicijai trukdoma, todėl savo nepasitenkinimą būtina išreikšti susirinkus Minske.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Balsavimo teisę šalyje turi maždaug septyni milijonai gyventojų.

Balsavimo eigą Baltarusijoje stebėjo apie tūkstantis tarptautinių stebėtojų, pusė jų atstovavo Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizaciją.

Pirmą kartą rinkimų kampanijos metu Baltarusijoje buvo leidžiami televizijos debatai, tačiau juose dalyvavo tik opozicijos kandidatai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų