REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Josifo Stalino anūkas Jevgenijus Džiugašvilis ruošiasi paduoti Rusijos parlamentą į teismą, praneša thenews.pl.

REKLAMA
REKLAMA

Jis kaltina Dūmą jo „garbingo senelio šmeižtu“, po to, kai parlamentas patvirtino rezoliuciją, kurioje diktatorius kaltinamas dėl 1940 m. vykusių Katynės žudynių.

REKLAMA

Jų metu išžudyta daugiau nei 20 tūkst. lenkų belaisvių, skelbia thenews.pl.

Pasak Rusijos Federacijos Komunistų partijos atstovų, Jevgenijus Džiugašvilis penktadienį Aukščiausiajam teismui įteikė ieškinį.

„Rezoliucijoje tvirtinama, kad mano senelis, Josifas Džiugašvilis Stalinas, yra kaltas dėl Katynės žudynių. Tai visiškai prasilenkia su realybe ir šmeižia jo garbę bei orumą,“ – sakė 73-ej ų J. Stalino anūkas.

REKLAMA
REKLAMA

J. Džiugašvilis teigia, kad dokumentai, patvirtinantys J. Stalino Katynės žudynių užsakymą, buvo suklastoti. Pasak jo, nacistai išžudė lenkų karo belaisvius – pagrindinę Sovietų Sąjungos fronto liniją.

J. Stalino anūkas tikisi prisiteisti 100 mln. rublių (daugiau nei 8 mln. Lt) moralinės žalos, kurią turėtų išmokėti 342 parlamento nariai, balsavę už rezoliucijos patvirtinimą, nors žudynės, pasak J. Džiugašvilio, buvo tragedija „ne tik lenkams, bet ir rusams“.

„Paviešinta medžiaga, įrodyta, kad nusikaltimas buvo įvykdytas dėl tiesioginių J. Stalino ir kitų sovietų lyderių įsakymų, buvo saugoma slaptuose archyvuose daugybę metų,“ – tvirtina Dūmos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai ne pirmas kartas, kada J. Džiugašvilis gina sovietų diktatoriaus reputaciją teisme. Pernai metais jis bylinėjosi su Rusijos laikraščiu „Novaya Gazeta“, kuris paviešino slaptus dokumentus, kuriuose – mirties bausmių įsakymai su J. Stalino parašu.

Po bylos pralaimėjimo teistis mėgstantis J. Džiugašvilis padavė į teismą ir Moskvy Ekho radiją už paskelbtą informaciją, jog J. Stalinas nuteisė 12-ametį mirties bausme 1930 m.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų