REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europa atsiveria Baltarusijai, pradeda ja pasitikėti, nori paskatinti bendradarbiauti. Tiesa, šiai šaliai ir Europos Sąjungai (ES) dar teks nueiti ilgą kelią, pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu Baltarusijos leidiniui „Belarusj segodnia“ (Baltarusija šiandien), kurio vertimas pateikiamas Prezidentės interneto svetainėje, Lietuvos vadovė sakė, kad pagal ES įgyvendinamą Rytų partnerystės programą Baltarusiją kol kas daugiausia pasiekia žmonių bendradarbiavimui skirti pinigai.

REKLAMA

„Todėl Rytų partnerystė yra daugiau simbolinio, politinio, o ne praktinio pobūdžio. Europa atsiveria Baltarusijai, pradeda ja pasitikėti, nori paskatinti bendradarbiauti. Tai geras signalas. Kol kas pinigai daugiausia skiriami žmonių bendradarbiavimui, tačiau tai ne investiciniai pinigai. Investicijos ateis vėliau, jei teisingai paskirstysime Rytų partnerystės galimybes.

Europa atsiveria Baltarusijai, pradeda ja pasitikėti, nori paskatinti bendradarbiauti“, – kalbėjo D. Grybauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Prezidentės, bendrija yra vertybių, kuriomis ji pasirengusi pasidalinti, visuma, tačiau norintis įeiti į šią sistemą turi padirbėti.

„Savo laiku visas šias sąlygas Lietuva įvykdė. Šias sąlygas įvykdė visos Europos šalys. Šiandien Europa to reikalauja iš savo kaimynų, kurie nori naudotis tomis pačiomis teisėmis, kaip ir ES piliečiai. Baltarusijai ir ES teks nueiti ilgą kelią, kad galėtume visiškai vieni kitais pasitikėti. Tačiau pirmas žingsnis žengtas“, – sakė Lietuvos Prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų