REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais metais Afganistano narkotikų sindikatai opijaus gali gauti keliais tūkstančiais tonų mažiau – aguonų plantacijas nuniokojo nežinomas grybelis.

REKLAMA
REKLAMA

JT ekspertai prognzuoja, kad šįmet opijaus derlius neviršys 3 tūkstančių 600 tonų palyginti su 6 tūkstančiais 900 tonų praėjusiais metais.

REKLAMA

Tai trečiadienį per spaudos konferenciją pranešė Tadžikistano narkotikų kontrolės agentūros vadovas milicijos generolas majoras Rustamas Nazarovas.

Jis taip pat pažymėjo, kad Tadžikistano teisėsaugos institucijos suaktyvino kovą su narkotikų prekeiviais. Nuo metų pradžios likviduotos 35 nusikalstamos grupuotės, palaikiusios ryšius su nusikaltėliais kitose šalys. Konfiskuota 2 tūkstančiai 652 tonos narkotikų, tarp jų – 646 kilogramai heroino. Su kolegomis afganistaniečiais sunaikinta 12 heroino gamybos laboratorijų šiaurinėse Afganistano provincijose, sulaikyta 50 kontrabandininkų.

Iš viso nuo metų pradžios Tadžikistane už narkotikų prekybą baudžiamojon atsakomybėn patraukti 687 žmonės, tarp kurių – 37 Afganistano, Pakistano, Saudo Arabijos, Rusijos, Lietuvos, Kirgizijos ir Ukrainos piliečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų