REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

ES Taryba pirmadienį savo posėdyje, kuriame dalyvaus užsienio reikalų ministrai, gali atnaujinti Europos sankcijų Baltarusijai galiojimą. Tai žurnalistams pranešė šaltinis ES struktūrose.

REKLAMA
REKLAMA

Sankcijos gali būti atnaujintos, jeigu ministrai nuspręs, kad Baltarusija nepasiekė esminės pažangos pagrindinių žmogaus teisių, žinisklaidos ir susirinkimų laisvės užtikrinimo klausimais“, - sakė šaltinis. Jis taip pat leido suprasti, jog preliminari situacijos Baltarusijoje analizė verčia galvoti apie sankcijų galiojimo atnaujinimą.

REKLAMA

ES ėmėsi sankcijų prieš Baltarusijos vadovybę netrukus po 2006 metų kovo 19 d. įvykusių šios šalies prezidento rinkimų. Pagal ES Tarybos formuluotę, jos buvo įvestos „asmenims, tiesiogiai atsakingiems už demokratinių laisvių ribojimą, Baltarusijos piliečių teisių pažeidinėjimą ir opozicijos persekiojimą per prezidento rinkimus“.

Sankcijų režimas apima draudimą įvažiuoti į ES šalių teritoriją maždaug 30-čiai Baltarusijos funkcionierių, taip pat prezidentui, bei sprendimą įšaldyti visas Baltarusijos prezidento ir jo aparato atstovų sąskaitas, jei jų bus aptikta Europos bankuose.

Sankcijų taikymas buvo laikinai nutrauktas 2008 metų spalį. Šis sprendimas buvo aiškinamas „didele pažanga žmogaus teisių srityje ir politinių kalinių paleidimu Baltarusijoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų