REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. al Shurafa, vienas iš „benamių“ Gvantanamo kalinų, naują gyvenimą pradeda Hamburge.

Praeitą ketvirtadienį A. al Shurafai baigėsi devynerių metų kalėjimas Gvantaname. Nors jau 2007 m. JAV kariuomenė jam suteikė leidimą išvykti, Saudo Arabijoje gimęs A. al Shurafa pasiliko beprasmiškai kalėti paprasčiausiai dėl to, kad neturėjo kur išvykti. Saudo Arabijos vyriausybė atsisakė jį priimti, nes jo pasas palestinietiškas, o pas savo šeimą į Gazą grįžti negalėjo dėl keblios situacijos šiame regione.

REKLAMA
REKLAMA

Iš kiekvieno pranešimo matyti, kad Vokietijos vyriausybė su A. al Shurafa elgiasi labai rūpestingai ir su didžiausia pagarba. Būdamas Gvantanamo kalėjime A. al Shurafa kentėjo nuo depresijos ir įvairių fizinių sužeidimų, patirtų 6-toje stovykloje, kurioje metų metus JAV vyriausybė baisiausiomis sąlygomis laikė kalinius. Būdamas ten A. al Shurafa 22 val. per parą praleisdavo 6 kvadratinių metrų vienutėje, apšviestoje flourescentine šviesa.

REKLAMA

Šiuo metu vyras gydomas Hamburgo ligoninėje. Kai taps fiziškai sveikas, A. al Shurafa bus perkeltas į specialiai jam skirtą butą ir pradės reabilitaciją. „Reprieve“ tiki, kad puikios paramos dėka jis atkurs savo gyvenimą ir taps pilnaverčiu ir naudingu Vokietijos piliečiu.

Kalinių teisių gynimo organizacija „Reprieve“ teikia teisinę paramą tiems, kurie negali už ją susimokėti patys. Šiuo metu bylose „Reprieve“ atstovauja 33 kaliniams iš Gvantanamo, taip pat kaliniams, laukiantiems mirties bausmės, ir tiria taip vadinamų kalinių-vaiduoklių įkalinimus.

Parengta pagal Reprieve.org.uk

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų