REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Barakas Obama (Barack Obama) įspėjo Turkijos premjerą Redžepą Tajipą Erdoganą (Recep Tayyip Erdogan), kad Ankaros pozicija Irano ir Izraelio atžvilgiu gali sumažinti jos šansus gauti ginkluotės iš Jungtinių Valstijų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pirmadienį pranešė Didžiosios Britanijos dienraštis "The Financial Times".

"Prezidentas B. Obama pareiškė R. T. Erdoganui, kad Turkijos pozicija iškėlė klausimų, kurie bus svarstomi Kongrese", - sakė leidiniui aukštas Amerikos vyriausybės atstovas, prašęs neskelbti jo pavardės.

REKLAMA

Anot pareigūno, omenyje turimas "pasitikėjimo Turkija kaip sąjungininke klausimas".

Turkija nori įsigyti Amerikoje bepiločių lėktuvų kovai su kurdų separatistais, turinčiais bazių Turkijos ir Irako pasienyje. Ankara tikisi gauti šios technikos po to, kai JAV kariškiai pasitrauks iš Irako 2011 metų pabaigoje, rašo "The Financial Times".

JAV pareiškė esančios nusivilusios, kai Ankara neparėmė sankcijų prieš Teheraną, kurias birželį paskelbė JT Saugumo Taryba. Vakarai įtaria Irano režimą realizuojant branduolinės ginkluotės kūrimo programą, nors Teheranas tai atkakliai neigia.

O Turkijos santykiai su Izraeliu smarkiai pablogėjo, kai gegužės 31-ąją izraeliečiai atakavo laivų vilkstinę su humanitarine pagalba Gazos ruožo gyventojams. Per ataką žuvo devyni Turkijos piliečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų