REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kremlius ieško kuo pakeisti Aleksandrą Lukašenką

Po informacinio karo su Minsku Kremlius griebėsi kito žingsnio kovoje prieš Aleksandro Lukašenkos režimą. Skelbiama, kad į Maskvą buvo atvykę Baltarusijos opozicijos lyderiai, kurie susitiko su Rusijos vyriausybės atstovais ir parlamento nariais. Sutarta, kad rugpjūčio mėnesio pabaigoje Maskvoje bus surengta didžiulė konferencija, kurioje dalyvaus Rusijos ir Baltarusijos ekonomistai ir politikai. Ekspertai mano, kad, flirtuodamas su Baltarusijos opozicijos lyderiais, Kremlius siekia vieną iš jų pasodinti į A. Lukašenkos vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad į Maskvą atvykę Baltarusijos Jungtinės pilietinės partijos lyderis Anatolijus Lebedko, jo pavaduotojai Jaroslavas Romančiukas ir Aleksandras Dobrovolskis susitiko su vicepremjeru Aleksejumi Kudrinu, Anatolijumi Čiubaisu ir Kremliui palankios partijos „Vieningoji Rusija“ nariais.

REKLAMA

Baltarusijos atstovai aiškina, kad per susitikimą buvo apsvarstyti klausimai dėl santykių tarp Minsko ir Maskvos.

Kiti Baltarusijos prezidento rinkimai turėtų vykti 2011 metų vasarį. Manoma, kad Kremliaus kandidatu juose gali tapti ekonomistas J. Romančiukas.

Liepos pradžioje tarp Rusijos ir Baltarusijos kilo neregėto masto informacinis karas. Iš pradžių Rusijos televizijos kanalas NTV parodė filmą, kuriame kaltino A. Lukašenką Baltarusijoje įvedus diktatūrą ir vykdant fizinius susidorojimus su nepalankiais asmenimis. Atsakydamas į tai Minskas į tiesioginį televizijos eterį pasikvietė Gruzijos prezidentą Mikheilą Saakašvilį, kuris savo ruožtu itin neigiamai atsiliepė apie Kremlių.

Galiausiai Kremlius pardoė dar vieną neigiamai A. Lukašenką pristatantį filmą, kuris šįkart buvo transliuojamas ir per televizijos kanalus „Rossija“ ir Pirmąjį kanalą. Tuo tarpu antradienį oficialus Baltarusijos ministrų tarybos laikraštis „Respublika“ išspausdino dalį Rusijos opozicionieriaus Boriso Nemcovo rengtos kritinės medžiagos apie Vladimiro Putino veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų