REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irano branduolinių technologijų mokslininkas paliko JAV

Irano branduolinių technologijų mokslininkas, kuris internete išplatintuose vaizdo įrašuose aiškino, kad jį buvo pagrobę CŽV agentai, paliko Vašingtoną, skelbia BBC. Irano Užsienio reikalų ministerijos atstovai teigia, kad Shahramas Amiris yra pakeliui į Iraną.

REKLAMA
REKLAMA

Iranas aiškino, kad mokslininką praėjusiais metais pagrobė CŽV agentai, tuo tarpu Vašingtonas teigė, kad S. Amiris JAV buvo savo noru.

REKLAMA

Birželio mėnesį internete pasirodė trys vaizdo įrašai, kuriuose mokslininkas aiškina savo atvykimo į JAV istoriją. Pirmame vaizdo klipe jis aiškino, kad buvo pagrobtas CŽV ir Saudo Arabijos agentų kai dalyvavo piligriminėje kelionėje.

Antrajame vaizdo įraše jis aiškino, kad savo paties noru gyvena Arizonoje, o trečiajame kreipimesi jau kalbėjo, kad jam pavyko pabėgti nuo savo pagrobėjų.

Pirmadienį S. Amiris atvyko į Pakistano ambasadą Vašingtone ir paprašė, kad būtų išsiųstas į Iraną. Būtent Pakistano ambasada atstovauja Irano interesams JAV, nes Teheranas ir Vašingtonas nepalaiko oficialių diplomatinių santykių.

REKLAMA
REKLAMA

Irano valdžios atstovai teigia ir toliau vykdysiantys tyrimą dėl tariamo S. Amirio pagrobimo. Birželį Iranas jau teigė, kad JAV buvo perduoti įrodymai, kad mokslininkas tikrai buvo pagrobtas. Tačiau JAV iki pat antradienio teigė neturinčios jokios informacijos apie S. Amirį. Tik vakar JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton paneigė kalbas, kad mokslininkas buvo pagrobtas.

„S. Amiris JAV buvo savo valia ir yra laisvas palikti šalį“ - kalbėjo H. Clinton.

Irano žiniasklaida teigia, kad S. Amiris dirbo mokslininku Teherano universitete, tačiau pasirodė ir pranešimų, kad iš tikro šis asmuo dirbo šalies atominės energetikos organizacijai ir puikiai žinojo visas Irano vykdomos branduolinės programos detales.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų