REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusija skolą „Gazprom“ sumokės per porą savaičių

Baltarusija skolą už gautas dujas Rusijos dujų monopolininkui „Gazprom“ sumokės per 2 savaites, pareiškė Baltarusijos vicepremjeras Vladimiras Semaško.

REKLAMA
REKLAMA

„Gazprom“ teigia, kad baltarusiai jiems skolingi 192 mln. dolerių, o Minskas anksčiau teigė, kad skola neviršija 133 mln. dolerių.

REKLAMA

Skola susidarė dėl to, kad Baltarusija už dujas moka ne sutartyje numatytą kainą (169,22 dolerius už 1 tūkst. kubinių metrų), o tik 150 dolerių. Šią kainą vienašališkai nustatė Baltarusijos kompanija „Beltransgaz“.

Rusijos dujų monopolininkas „Gazprom“ pirmadienį 10 val. ryto 15 proc. sumažino dujų tiekimą skolos už gautas dujas nesusimokėjusiai Baltarusijai. Skelbiama, kad dujų tiekimas Baltarusijai bus mažinamas palaipsniui tol, kol ši šalis tegaus 15 proc. jai reikalingų dujų.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pavedė šalies dujų monopolininkui „Gazprom“ sumažinti dujų tiekimą Baltarusijai. Maskvai ir Minskui nepavyko susitarti dėl skolos už Baltarusijai patiektas dujas apmokėjimo. Anksčiau „Gazprom“ teigė, kad, nesutarus dėl skolos grąžinimo, dujų tiekimas Baltarusijai nuo pirmadienio 10 val. ryto palaispniui bus sumažintas net 85 proc.

Kiek anksčiau „Gazprom“ vadovas Aleksejus Milleris per susitikimą su D. Medvedevu pareiškė, kad Baltarusija pripažįsta savo skolą už gautas dujas, tačiau nori atsiskaityti ne grynaisiais pinigais, o įvairiausiomis šalyje gaminamomis prekėmis. Rusija su tuo kategoriškai nesutinka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų