REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva pagal sutartį Baltarusijai pasirengusi ilgesniam laikui išnuomoti Klaipėdos jūros uosto terminalą.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužės 20 d. ekonomikos forume susitikęs su įtakingesniais Lietuvos verslininkais, Baltarusijos prezidentas jiems pasiūlė toliau bendradarbiauti:

REKLAMA

„Neslepiu, kad be jūsų pagalbos negalėtume išsiversti jūros tranzito srityje, jūs mums atveriate kelius į kitas valstybes. Mes, parduodami, pirkdami ir t. t., pasistengsime neprisirišti prie vienos valstybės. Ypač kad ji veikia iš jėgos pozicijos, ir jau nebe pirmą kartą ... Pradedame ieškoti kitų valstybių – juk turime Lietuvą, taip pat Latviją, Ukrainą, – sakė Aleksandras Lukašenka. – Galėtumėte pirkti mūsų įmonių akcijų, tik mokėkite pinigus, mes –  „už“... Nesu linkęs iš karto išparduoti visų įmonių. Pirmiausia investuotojui siūlau 2–3 metus valdyti įmonei. Jei paaiškėtų, kad gerai sekasi, tinkamai elgiatės su darbuotojais, tada toliau jokių problemų nebeiškiltų <...>. Kad ir rytoj pas mus ateitumėt – lietuviai jau dirba mūsuose, jau nemažai yra investuota“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva pasiūlė, kad Baltarusija ilgesnį laiką valdytų Klaipėdos jūros uosto terminalą.

„Planuojame, kad nuo ateinančių metų didžiuliam 240 tonų terminalui valdytų baltarusiai, – sakė Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Bronislovas Lubys. – Prisiminkime, kad taip pat buvo kalbėta apie Venesuelos naftos gabenimą per Klaipėdos uostą. Šiandien galime ne tik galvoti, bet ir kalbėti, kad mūsų ekonominių santykių irimo laikotarpis baigėsi.“

Pagal „Komsomolskaja pravda“ informaciją parengė Geopolitinių studijų centras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų