REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijoje tęsiasi represijos prieš žmogaus teisių aktyvistus

Baltarusijos milicija ir saugumo pajėgos ketvirtadienį ir toliau visoje šalyje tęsė reidus prieš žmogaus teisių aktyvistus ir kai kuriuos politikos analitikus, skelbia „Laisvosios Europos radijas“.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį antrą dieną iš eilės buvo tęsiamos kratos grupės „Pasakyk tiesą“ biuruose ir narių namuose Minsko, Mogiliovo, Gomelio ir Grodno miestuose. Milicija ir saugumo pareigūnai suiminėja judėjimo narius ir atiminėja iš jų mobiliuosius telefonus, kompiuterius, atminties korteles.

REKLAMA

Asmenims, pas kuriuos daromos kratos, milicininkai teigia tiriantys baudžiamąją bylą dėl „neteisingos informacijos skleidimo“. Analitikai mano, kad reidai yra susiję su artėjančiais prezidento rinkimais, kurie Baltarusijoje vyks kitų metų pradžioje.

„Pasakyk tiesą“ įkūrėjas rašytojas Vladimiras Niakliajevas neseniai pareiškė, kad planuoja dalyvauti prezidento rinkimuose ir mesti iššūkį Aleksandrui Lukašenkai. 63 metų V. Niakliajevas yra Baltarusijos rašytojų sąjungos pirmininkas.

„Pasakyk tiesą“ nariai žada Baltarusijos piliečius supažindinti su realia padėtimi šalyje ir atskleisti vyriausybės skleidžiamą melą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų