REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžioji Britanija – Europos abortų sostinė

Didžiosios Britanijos parlamentarė sukritikavo Lenkijos pradėtą kampaniją, kurios metu šalies moterims, norinčioms pasidaryti abortus, siūloma keliauti į Didžiąją Britaniją, kur jie yra atliekami nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA

„Britanija tapo Europos abortų sostine. Mūsų įstatymai yra žymiai, žymiai per laisvi“ - teigė Konservatorių partijos narė Anne Widdecombe.

REKLAMA

Šiuo metu Lenkijoje veikianti feminisčių grupė SROM, kuri remia teisę į abortus, pradėjo itin prieštaringai vertinamą kampaniją, kurios metu šalyje platinami plakatai, kuriuose vaizduojama apatiniais vilkinti moteris, ant kurios pilvo puikuojasi užrašas: „Mano pasirinkimas“. Be to, plakate yra toks tekstas: „Lėktuvo bilietas į Angliją su nuolaida – 300 zlotų, nakvynė – 240 zlotų, abortas viešojoje klinikoje – 0 zlotų. Reabilitacija po procedūros, kuri atliekama padoriomis sąlygomis, yra nemokama. Už viską jūs sumokėsite mažiau nei kad už pogrindyje atliktą abortą Lenkijoje“.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkijoje yra priimti bene griežčiausi abortus reglamentuojantys įstatymai. Nėštumą nutraukti galima tik tuo atveju, jei motinos gyvybei yra iškilęs pavojus, nėštumas yra išprievartavimo padarinys arba vaisius yra smarkiai išsigimęs. Dėl to didžioji dalis nėštumą nutraukti norinčių lenkių keliauja į užsienį arba darosi nelegalius abortus savo šalyje.

Statistika rodo, kad 2007 metais Didžiojoje Britanijoje abortą pasidarė net 10 tūkst. lenkių. Didžiosios Britanijos biudžetui tai kainavo 5 mln. svarų. Britų parlamentarai piktinasi, kad šalies mokesčių mokėtojai turi apmokėti už lenkių norą nutraukti nėštumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų