REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JT Misija Gruzijoje toliau veiks kitu pavadinimu

Naujas Jungtinių Tautų misijos, kuri anksčiau buvo vadinama JT stebėsenos Gruzijoje misija, mandatas, bus patvirtintas iki birželio 15 dienos, pranešė Rusijos nuolatinis atstovas prie Jungtinių Tautų (JT) Vitalijus Čiurkinas.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes neseniai priėmėme rezoliuciją, kuri dar keturiems mėnesiams pratęsia JT misijos mandatą. Ji taip ir vadinama rezoliucijos tekste, nes pavadinimo JT stebėsenos Gruzijoje misija mes atsisakėme", - pažymėjo jis spaudos konferencijoje Maskvoje.

REKLAMA

Pasak jo, ši misija iš esmės toliau atlieka stebėsenos funkcijas.

Iki šiol Rusija priešinosi šios JT stebėsenos misijos darbui. Kaip buvo pranešama,  europiečių stebėtojų darbas buvo ribojamas, neįsileidžiant jų į Pietų Osetiją bei Abchaziją, o taip pat į taip vadinamas "buferines" zonas, juosiančias šiuos atskilusius Gruzijos regionus.

Lietuvą šioje JT Misijoje atstovauja parlamentinio tyrimo dėl VSD veiklos metu pagarsėjęs VSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Darius Jurgelevičius.

Tyrimą dėl VSD veiklos Seimas inicijavo  po to, kai 2006 m. rugpjūtį Baltarusijoje žuvo VSD pareigūnas Vytautas Pociūnas. Parlamentinį tyrimą atlikę komiteto nariai tvirtino aptikę daug netvarkos šioje specialiojoje tarnyboje, paskelbta apie galimą verslo struktūrų įtaką aukštiems pareigūnams ir politikams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų