REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijai išgyvenant didžiausią per pastaruosius dešimtmečius ekonomikos nuosmukį iš pareigų pasitraukė ekonomikos ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietijos ekonomikos ministras Michaelis Glosas, plačiai kritikuotas dėl neveiklumo šaliai išgyvenant pasaulinę finansų krizę, vakar kanclerei Angelai Merkel įteikė atsistatydinimo prašymą. Prieš tai jis kreipėsi į Krikščionių socialinės sąjungos (CSU) pirmininką Horstą Seehoferį, kad būtų atšauktas iš užimamų pareigų, tačiau H.Seehoferis šio prašymo nepatenkino. Vis dėlto, norėdama kuo greičiau išspręsti ministro problemą, CSU vakar įvardijo naują kandidatą.

REKLAMA

M.Gloso paskyrimas ekonomikos ministru po 2005 metų visuotinių rinkimų buvo gana netikėtas. Į tas pareigas iš pradžių buvo numatytas tuometis CSU vadovas Edmundas Stoiberis. M.Glosas ne kartą stebino savo kalbose vietoj eurų minėdamas markes, o finansų krizei prasidėjus išvyko į ilgą kelionę į Aziją. Kur kas aktyvesnis kovojant su pasauline krize buvo Vokietijos finansų ministras Peeras Steinbrueckas, kuris ėmėsi lyderio vaidmens kuriant bankų gelbėjimo ir ekonomikos skatinimo planą.

REKLAMA
REKLAMA

Atsistatydinimo prašyme CSU vadovui M.Glosas nurodė, kad jam netrukus sukaks 65 metai ir jis neketina tarnauti vyriausybėje po federalinių rinkimų, numatytų rugsėjį. Be to, partijai reikalingas šviežias kraujas.

Naujuoju ekonomikos ministru CSU paskyrė 37 metų Karlą Theodorą zu Guttenbergą, iki šiol buvusį šios partijos generaliniu sekretoriumi. Kanclerė A.Merkel jo kandidatūrai pritarė. Nors formaliai ji sudaro ministrų kabinetą, iš tikrųjų didžiosios koalicijos partijos paskiria savo ministrus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų