REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Somalyje paleisti du žurnalistai

Vakar buvo paleistas britų žurnalistas ir ispanų fotografas, pagrobti Somalyje ir 40 dienų laikyti olose.

REKLAMA
REKLAMA

Colinas Freemanas, „Sunday Telegraph“ žurnalistas, ir Jose Cendonas lapkričio mėnesį buvo pagrobti šiauriniame Puntlando regione. Jie kaip tik tuo metu rašė apie piratavimą.

REKLAMA

C. Freemano teigimu, jiems „viskas gerai“ ir pagrobimo metu jie nepatyrė jokių sužalojimų.

„Mus gelbėjo ryžiai, ožkos mėsa ir „Rothmans“ cigaretės. Mečiau rūkyti 1992-aisiais ir pagalvojau, kad jau pats laikas vėl pradėti“, – pasakojo C. Freemanas.

Žurnalistų paleidimo aplinkybės neaiškios. Puntlando saugumo ministro Abdullahi Said Samataro teigimu, vietiniai vyresnieji apsaugojo vyrų laisvę, ir išlaisvinimui nebuvo išleista nė skatiko. Tačiau vietiniai Bossaso miesto žurnalistai skelbia, kad buvo sumokėta didelė išpirka.

REKLAMA
REKLAMA

Somalis yra viena pavojingiausių vietų pasaulyje užsienio ir vietos žurnalistams. C. Freemanas ir J. Cenconas, laisvai samdomas fotografas, buvo pasisamdę ginkluotus sargybinius. Tačiau paaiškėjo, kad jie žurnalistus išdavė.

Žurnalistai buvo pagrobti kelyje į oro uostą. Jie nugabenti į kalnuotą vietovę Bosaso miesto pietvakariuose. Pagrobėjai perkėlinėjo žurnalistus iš vienos olos į kitą, kadangi bijojo būti susekti.

Jie vis dar laiko du laisvai samdomus žurnalistus – australą ir kanadietę, kurie buvo pagrobti rugpjūčio mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų