REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos ambasadorius prie Jungtinių Tautų Vitalijus Čiurkinas pagyrė lapkričio 13 dieną išspausdintą „New York Times“ straipsnį, kuriame atskleidžiama visiškai kitokia karo Gruzijoje versija, smarkiai besiskirianti nuo to, kaip įvykių eigą pristatė Tbilisis.

REKLAMA
REKLAMA

„JAV spaudai prireikė 3 mėnesių, kad pradėtų sakyti tiesą apie rugpjūčio mėnesio karą Kaukaze“ - apie „New York Times“ straipsnį, kurio ištraukos buvo spausdinamos ir portale Balsas.lt, kalbėjo V. Čiurkinas.

REKLAMA

Rusijos ambasadorius prie JT nusiuntė „New York Times“ redaktoriui oficialų laišką, kuriame pagyrė laikraštį už tiesos atskleidimą. „Straipsnyje pažymima, kad Gruzija, remdamasi melagingu pretekstu, rugpjūčio 7 dieną pradėjo karą. Netrukus buvo užpulti civiliai ir taikdariai“ - rašoma V. Čiurkino laiške.

Maskva ilgą laiką kritikavo Vakarų spaudą, kuri, jos nuomone, pateikė iškreiptą karo versiją. V. Čiurkinas netgi kaltino JT sekretoriatą, kad šis padeda skleisti propagandą apie karą Gruzijoje.

„New York Times“ straipsnyje cituojami Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos stebėtojai, kurie paneigė, kad Gruzijos veiksmai, puolant Pietų Osetijos sostinę Cchinvalį, buvo gynybiniai. Negana to, nauji duomenys tikina, kad nepatyrusi Gruzijos kariuomenė rugpjūčio 7 dieną puolė izoliuotą separatistų sostinę Cchinvalį ir naudojo neselektyvią ugnį bei taip kėsinosi į civilius, Rusijos taikdarius bei neginkluotus stebėtojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų