REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakarų valstybės paragino Rusiją peržiūrėti sprendimą suartėti su dviem atsiskyrusiais nuo Gruzijos regionais - Abchazija ir Pietų Osetija, kuris sukėlė naują krizę Maskvos ir Tbilisio santykiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau po krizės svarstymo Saugumo Taryboje Rusijos atstovas Jungtinėse Tautose Vitalijus Čiurkinas pavadino JAV, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir Vokietijos reikalavimą "sunkiai įvykdomu" ir sakė, kad "tai neįvyks".

REKLAMA

Praėjusią savaitę pasitraukiantis iš posto Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pavedė vyriausybei "bendradarbiauti su Abchazijos ir Pietų Osetijos faktinėmis institucijomis, organizuoti bendradarbiavimą prekybos ir ekonomikos, socialinėje, mokslo ir technikos, informacijos, kultūros ir švietimo srityse".

Situacija pasikeitė į blogąją pusę praėjusį sekmadienį, kai virš Abchazijos buvo numuštas nepilotuojamas Gruzijos lėktuvas.

REKLAMA
REKLAMA

Tbilisis apkaltino tuo Rusiją, bet Rusijos karinės oro pajėgos neigia, kad yra susijusios su minėtu incidentu.

Dokumente, priimtame Saugumo Tarybos posėdyje, keturios Vakarų valstybės pareiškė, kad jos "itin nuogąstauja" dėl Maskvos sprendimo stiprinti ryšius su separatistais.

"Mes raginame Rusiją atšaukti šį sprendimą arba atsisakyti jį įgyvendinti.

" Paprašytas pakomentuoti šį pareiškimą V.Čiurkinas atsakė: "Tai, be abejo, sunkiai įvykdomas reikalavimas, ir aš manau, jie patys supranta, kad nieko panašaus neįvyks".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tbilisis apkaltino Maskvą, kad ji vykdo nuo Gruzijos atskilusių dešimtajame dešimtmetyje teritorijų "šliaužiančią aneksiją".

V.Čiurkinas teigia, kad Maskvos veiksmai nėra Abchazijos ir Pietų Osetijos diplomatinis pripažinimas ir nereiškia karinio bendradarbiavimo su jomis.

"Šiuose veiksmuose nėra nieko, kas būtų priešiška Gruzijai, - sakė jis. - Priemonės, kurių mes imamės, griežtai atitinka tarptautinę teisę, yra teisėtos".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų