REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nerami žinia iš Londono – aiškėja, kad Britanijoje plintanti nauja koronaviruso atmaina ne tik labiau užkrečiama, bet ir yra iki 30 proc. mirtingesnė.

Nerami žinia iš Londono – aiškėja, kad Britanijoje plintanti nauja koronaviruso atmaina ne tik labiau užkrečiama, bet ir yra iki 30 proc. mirtingesnė.

REKLAMA

Didžiojoje Britanijoje dabar tikras epidemijos pikas, o jo metu policija priversta vaikyti karantino nesilaikančius vakarėlius. Štai vienoje žydiškoje mokykloje Londone vyko vestuvės su 400 svečių.

Tuo pat metu britų kompanija „AstraZeneca“ skelbia apie smarkiai mažinamus vakcinos tiekimą visai Europai. Lietuvai per pirmą šių metų ketvirtį bus pristatyta net 80 proc. mažiau dozių.

Išvaikė vestuves

Deja save ir aplinkinius saugo toli gražu ne visi. Britų policija vakar išvaikė vestuvių šventę su 400 svečių štai šioje žydiškoje mergaičių mokykloje šiaurės Londone. Šventė vyko už užtamsintų langų, visa laimė kažkas pastebėjo neteisėtą susibūrimą.

„Tai aiškiai neteisėtas renginys. Deja aiškėja, kad šioje vietoje ir anksčiau vyko panašūs renginiai“, – sakė Haknio meras Philipas Glanville‘as.

REKLAMA
REKLAMA

Britanijoje koronavirusas tikrąja ta žodžio prasme siaučia. Ligoninėse dabar 80 proc. daugiau pacientų nei per pirmąjį epidemijos piką pernai.  

REKLAMA

Britų premjeras pasauliui paskelbė ir dar vieną neraminančią žinią apie jo šalyje plintančią naują koronaviruso atmainą.

„Be to, kad ji greičiau plinta, dabar yra duomenų, kad naujasis variantas gali būti siejamas su didesniu mirtingumu“, – sako britų premjeras Borisas Johnsonas.

Naujoji atmaina britų mokslininkų duomenimis lemia iki 30 proc. didesnį mirtingumą. Pavyzdžiui iš tūkstančio įprastu koronavirusu susirgusių 60-mečių miršta 10, o naujoji atmaina pražudo 13-14.

Ramina tik tai, jog ir „AstraZeneca“ ir „Pfizer“ vakcinos anot mokslininkų – veiksmingai apsaugo nuo naujos koronaviruso atmainos. Deja tik vakcinų trūksta.

REKLAMA
REKLAMA

Štai net didžiausias Prancūzijos vakcinavimo centras Paryžiaus rytuose sustabdė darbą, kai suplanuotiems skiepijimams pritrūko dozių.

O britų „AstraZeneca“ tuo pat metu skelbia, kad visai Europai artimiausiu metu galės patiekti iki 60 proc. mažiau vakcinų nei planuota.

Ateities vakcina

Tuo metu Kalifornijos universitete jau kuriama vakcina ateičiai. Mokslininkai nori užbėgti už akių ir dar neatsiradusiems koronavirusams.

„Mes paėmėme viruso dalis, kurios yra įprastos: sukelia COVID-19 ir gyvūnų koronavirusus, kaip šikšnosparnių, skujuočių, kupranugarių, kačių ir audinių. Taip pat paėmėme virusų dalis susijusias su įprastais peršalimų koronavirusais“, – teigė Kalifornijos universiteto profesorius Lbachir Benmohamedas.

Taigi jei ateityje – po penkių ar dešimties metų pasaulyje kur nors ims plisti koks nors naujas koronavirusas – jau turėsime universalią vakciną ir galėsime užkirsti kelią pasaulinei pandemijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų