REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietija įvedė naujas taisykles, nurodančias, kokias kaukes galima dėvėti keliaujant viešuoju transportu arba apsipirkinėjant. Pateikiama informacija apie kaukes ir kaip atskirti medicininę kaukę nuo paprastos.

Vokietija įvedė naujas taisykles, nurodančias, kokias kaukes galima dėvėti keliaujant viešuoju transportu arba apsipirkinėjant. Pateikiama informacija apie kaukes ir kaip atskirti medicininę kaukę nuo paprastos.

REKLAMA

Kanclerė Angela Merkel ir 16-os Vokietijos federalinių žemių lyderiai nusprendė pakeisti su kaukėmis susijusius apribojimus. Nuo šiol autobusuose, traukiniuose, tramvajuose ir parduotuvėse bus privaloma dėvėti medicinines arba chirurgines kaukes.

„Thelocal.de“ praneša, kad yra leidžiami FFP2 arba FFP3 tipo respiratoriai, taip pat paprastos medicininės ar chirurginės kaukės.

Slaugos namų darbuotojams privaloma dėvėti FFP2 tipo kaukes, suteikiančias geresnę apsaugą.

Pateikiama informacija, kurią reikia žinoti Vokietijos gyventojams.

Kokia kaukė laikoma medicinine?

Medicininėmis vadinamos vienkartinės chirurginės kaukės, kurios dengia burną ir nosį. Respiratoriai, pavyzdžiui, FFP2 arba N95 tipų, taip pat yra leidžiami.

REKLAMA
REKLAMA

Medžiaginės kaukės ir kitos veido dengimo priemonės, tarp jų šalikai bei veido skydeliai, įvedus naujas taisykles, parduotuvėse ir viešajame transporte yra draudžiami.

REKLAMA

Kuo skiriasi chirurginės, medžiaginės ir FFP2 tipo kaukės?

Veidą dengiančios apsaugos priemonės tapo koronaviruso simboliu. Tačiau, kaip teigia ekspertai, jos visos yra skirtingos.

Chirurginės kaukės

Vienkartinės kaukės, vadinamos chirurginėmis arba medicininėmis (parodytos fotografijoje žemiau), nėra respiratoriai, ir neapsaugo nuo įvairių mažų dalelių, dujų ar ore esančių chemikalų.

Jos veikia kaip apsauginis barjeras, apsaugantis nuo aptaškymų, dulksnos ir didesnių lašelių patekimo į dėvinčiojo burną ar nosį.

Respiratoriai

Respiratoriai apsaugo nuo pavojingų teršalų, esančių ore. Jie neleidžia ore esančioms dalelėms ir, galimai, aerozoliams patekti į kvėpavimo takus. Respiratoriai yra gaminami iš keleto audinio ir popieriaus sluoksnių, o jų viduje yra specialūs filtrai.

REKLAMA
REKLAMA

Sakoma, kad FFP2, FFP3 ir N95 tipų respiratoriai apsaugo geriau, nei medžiaginės ar medicininės kaukės.

Respiratoriai priklauso asmeninių apsaugos priemonių produktų kategorijai.

„Kasdieninės“ arba medžiaginės kaukės

Medžiaginės kaukės paprastai neturi jokio filtravimo efekto. Jos nėra tokios patikimos kaip medicininės kaukės, tačiau vis tiek gali padėti suvaldyti viruso plitimą. Kuo daugiau audinio sluoksnių yra kaukėje, tuo ji saugesnė.

Šis principas yra pritaikomas visoms kaukėms – jos neapsaugos jūsų nuo viruso šimtu procentų. Todėl ekspertai perspėja apie netikrą saugumo jausmą. Svarbu ne tik kokia kaukė yra dėvima, bet ir kaip elgiasi ją dėvintis asmuo, taigi, net esant su kauke, svarbu atsiminti laikytis saugaus atstumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų