REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad Šiaurės Korėjos gyventojai palaiko lyderį Kim Jong Uną dėl jo parlamento ruošimosi patvirtinti šalies branduolinių ginklų programos išplėtimo planą, keliantį grėsmę JAV sąjungininkams ir net JAV žemyninei daliai.

Panašu, kad Šiaurės Korėjos gyventojai palaiko lyderį Kim Jong Uną dėl jo parlamento ruošimosi patvirtinti šalies branduolinių ginklų programos išplėtimo planą, keliantį grėsmę JAV sąjungininkams ir net JAV žemyninei daliai.

REKLAMA

Oficiali Šiaurės Korėjos centrinė naujienų agentūra teigė, kad Aukščiausiosios liaudies asamblėjos prezidiumo prezidento, vyresniojo pareigūno Choe Ryong Hae vadovaujami deputatai nunešė gėlių prie Kim senelio ir tėvo, ankstesnių Šiaurės Korėjos valdovų, statulų Pchenjano Mansu kalne, taip ruošdamiesi parlamento sesijai.

Jie nusilenkė ir pasižadėjo „atlikti savo atsakomybę ir pareigą“ vykdant sprendimus, priimtus per antradienį pasibaigusį aštuonių dienų Darbininkų partijos suvažiavimą, pranešė agentūra.

Aukščiausiosios liaudies asamblėjos posėdžiai paprastai yra trumpi, skirti tvirtinti biudžetus, įforminti personalo pokyčius bei ratifikuoti Kim ir valdančiosios partijos vadovybės nustatytus politinius prioritetus.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė žiniasklaida iš karto nepaskelbė išsamios informacijos iš dabartinės sesijos, kurioje taip pat galėjo būti patvirtinti pertvarkymai Šiaurės ministrų kabinete ir Valstybės reikalų komisijoje, vyriausybės aukščiausioje sprendimų priėmimo įstaigoje, kuriai vadovauja Kim.

REKLAMA

Per partijos suvažiavimą Kim paragino paspartinti karinio arsenalo kūrimą, kuris lengvai galėtų nusitaikyti į JAV sąjungininkus Azijoje ir taip pat į pačią JAV.

Jis paskelbė platų naujų sudėtingų priemonių sąrašą, kuriame įtrauktos ilgesnio nuotolio tarpžemyninės balistinės raketos, atominiais varikliais varomi povandeniniai laivai, šnipinėjimo palydovai ir taktiniai branduoliniai ginklai.

Naktinio karinio parado metu Šiaurės Korėja pademonstravo keletą pažangiausių strateginių ginklų, įskaitant naują balistinę raketą, kuri konstruojama tam, kad ja būtų galima šaudyti iš povandeninių laivų.

REKLAMA
REKLAMA

Analitikai teigia, kad Kim akivaizdžiai bando spausti būsimą išrinkto prezidento Joe Bideno administraciją, kuri paveldi „važiuojančią nuo bėgių“ branduolinių ginklų diplomatiją iš prezidento Donaldo Trumpo.

Jo derybos su Kim žlugo, kai abi šalys nesugebėjo susitarti, kaip atšaukti žiaurias JAV vadovaujamas sankcijas mainais į Šiaurės Korėjos nusiginklavimą.

Kim kongrese taip pat pranešė apie naujus penkerių metų plėtros planus, kurių tikslas – išgelbėti sugedusią valstybės ekonomiką.

Kai kurie analitikai teigia, kad užsitęsusios sankcijos kartu su sienų uždarymu dėl pandemijos ir stichinėmis nelaimėmis, kurios praėjusią vasarą sunaikino pasėlius, gali destabilizuoti rinką ir sukelti visuomenės paniką bei neramumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Korėjos centrinė naujienų agentūra pranešė, kad didžiulė minia karių ir civilių susirinko į valstybės organizuotą mitingą Pchenjane, kuriame jie pažadėjo didžiausią šlovę Kimui ir „kruopščiai vykdyti“ partijos suvažiavimo sprendimus.

Šiaurės Korėjos politikas ir kariškis Choe Ryong Hae paragino partijos narius, vyriausybės pareigūnus, civilius ir kariškius „kruopščiai apsiginkluoti pagrindine (partijos kongreso) idėja ir dvasia.“

„Ir padarykite didelę sėkmę ir pažangą socializmo statyboje su dvigubu revoliuciniu entuziazmu“, – Choe žodžius citavo agentūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų