REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikoje visų 50 valstijų sostinėse stiprinama apsauga. Federalinis tyrimų biuras įspėja apie visoje šalyje galinčius kilti neramumus prieš trečiadienį įvyksiančią Joe Bideno inauguraciją.

Amerikoje visų 50 valstijų sostinėse stiprinama apsauga. Federalinis tyrimų biuras įspėja apie visoje šalyje galinčius kilti neramumus prieš trečiadienį įvyksiančią Joe Bideno inauguraciją.

REKLAMA

Šalies sostinė Vašingtonas virto tikra tvirtove. Šiandien čia planuojami nauji Donaldo Trumpo rėmėjų protestai, o netoli Kapitolijaus sulaikytas ginkluotas vyras, su padirbta akreditacija bandęs patekti į griežtai saugomą teritoriją.

Vašingtonas šiomis dienomis labiau primena karo zoną, o ne turistų gausiai lankomą šalies sostinę.

Praėjusią savaitę Kapitolijuje įvykus Donaldo Trumpo rėmėjų riaušėms, kurių metu žuvo penki žmonės, aplink Kongreso rūmus šiomis dienomis išdygo barikados, metalinės tvoros ir patikros punktai, uždarytos gatvės, vedančios į miesto centrą.

Protestų šiandien čia laukiama ir vėl. Saugumo tarnybos įspėja, kad internete plinta raginimai sostinėje surengti ginkluotą protestą. Vašingtone apsauga bus sustiprinta iki pat trečiadienį įvyksiančios Joe Bideno inauguracijos.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, renginyje, įprastai pritraukiančiame milžiniškas minias žiūrovų, amerikiečiai dalyvauti negalės. Naujo šalies prezidento priesaiką gyvai pamatys nebent 20 tūkst. nacionalinės gvardijos karių, kurie čia atvyko saugoti sostinės.

REKLAMA

„Liūdna, kad inauguracija atrodys štai taip. Įprastai viskas būna atvira. Dešimtys tūkstančių atvyksta pamatyti naujojo prezidento inauguracijos. Šiemet dėl to, kas įvyko praėjusią savaitę, padaryti negalėsime.“

Didžiulio masto apsaugos operacija, regis, jau duoda vaisių. Viename patikrinimo poste prie Kapitolijaus areštuotas vyras, į griežtai saugomą teritoriją bandęs patekti su suklastotu leidimu. Jis turėjo ginklą ir 500 šovinių.

Tiesa, vyras teisinosi, kad dirba apsauginiu ir tiesiog pasiklydo, vykdamas į darbą netoli Kapitolijaus. Visgi tokie incidentai kaip niekada kursto amerikiečių nerimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes, Jungtinės Amerikos Valstijos, negalime leisti, kad tai pasikartotų. Tai didžiausia grėsmė šalies viduje nuo pat pilietinio karo laikų. Tai didžiulė grėsmė mūsų saugumui.“

Visose 50 valstijų sostinių laukiant D. Trumpo pralaimėjimo pripažinti nenorinčių jo rėmėjų maršų, prie valdžios institucijų stiprinama apsauga. Merilendas, Naujoji Meksika ir Juta paskelbė nepaprastąją padėti. Arizonoje aplink valstijos kongresą įrengtą dviguba metalinė tvora.

„Nemanau, kad jie bandys ateiti iki Misisipės, Kapitolijaus rūmų, tačiau jeigu jie taip padarys, bus sutikti jėga“, – kalbėjo Misisipės valstijos demokratų atstovas Chris Bell.

Tuo metu pats prezidentas D. Trumpas, J. Bideno inauguracijoje nedalyvaus. Manoma, kad paskutiniu savo skrydžiu prezidento lėktuvu jis keliaus į rezidenciją Floridoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų