REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos prokurorai penktadienį pranešė pradėję tyrimą dėl įtariamos prekybos poveikiu buvusio valstybės vadovo Nicolas Sarkozy atžvilgiu.

Prancūzijos prokurorai penktadienį pranešė pradėję tyrimą dėl įtariamos prekybos poveikiu buvusio valstybės vadovo Nicolas Sarkozy atžvilgiu.

REKLAMA

Naujas tyrimas papildo ilgą eksprezidento teisinių problemų virtinę.

Rimtus ekonominius ir finansinius nusikaltimus tiriančios Nacionalinės finansinės prokuratūros (PNF) pradėtas tyrimas susijęs su N. Sarkozy konsultavimo veikla Rusijoje, naujienų agentūrai AFP nurodė ši institucija, patvirtindama naujienų portalo „Mediapart“ paskelbtą informaciją.

„Mediapart“ pranešė, kad tyrėjų taikiklyje atsidūrė Rusijos draudimo bendrovės „RESO-Garantija“ ir eksprezidento 2019 metais sudaryta 3 mln. eurų vertės sutartis. Tuo metu N. Sarkozy dirbo konsultantu.

Nors N. Sarkozy, prezidento poste dirbęs tik vieną kadenciją, neišbrenda iš teisinių problemų liūno, jis tebėra populiari figūra Prancūzijos dešiniųjų stovykloje.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 1 dieną teismas skelbs nutartį N. Sarkozy iškeltoje byloje dėl korupcijos. Jei bus pripažintas kaltu, eksprezidentui gali būti skirta iki ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.

REKLAMA

N. Sarkozy taip pat yra pareikšti kaltinimai gavus milijonus eurų iš buvusio ilgamečio Libijos diktatoriaus Muamaro Kadhafi savo rinkimų kampanijai finansuoti.

Be to, jis kaltinamas tuo, kad savo nesėkmingai 2012 metų prezidento rinkimų kampanijai išleido beveik dvigubai daugiau lėšų nei leidžia įstatymai, tačiau užmaskavo tai suklastotomis sąskaitomis faktūromis.

65 metų N. Sarkozy, vadovavęs šaliai 2007–2012 metais, gruodžio pradžioje per teismo procesą dėl kyšininkavimo tvirtino „niekada nepadaręs nė menkiausios korupcinio pobūdžio veikos“ bei pažadėjo „eiti iki galo“, kad apgintų savo reputaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį laikraštis „Le Canard Enchaine taip pat pranešė, kad buvusi N. Sarkozy žmona Cecilia (Sesilija) 2002 metais gaudavo atlyginimą kaip vienos parlamento narės padėjėja, nors rimtai abejojama, ar ji iš tiesų dirbo darbą, už kurį jai buvo mokama.

N. Sarkozy senos teisinės problemos iš dalies nulėmė jo nesėkmę bandant sugrįžti 2017 metų prezidento rinkimams, bet 2018-aisiais paskelbęs apie pasitraukimą iš politikos jis sulaukė populiarumo bangos ir entuziastingai nusiteikusių minių per savo viešus pasirodymus.

Pernai vasarą ilgos eilės gerbėjų laukdavo galimybės gauti N. Sarkozy autografą jo naujausiuose memuaruose „Audrų metas“ (Le Temps de Tempetes), kurie ne vieną savaitę laikėsi perkamiausių knygų sąrašo viršūnėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų