REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkijos gydytojai ir slaugytojai ketvirtadienį pasiraitojo rankoves, 83 mln. gyventojų turinčiai šaliai pradėjus vakcinavimo Kinijos „Sinovac“ skiepais kampaniją.

Turkijos gydytojai ir slaugytojai ketvirtadienį pasiraitojo rankoves, 83 mln. gyventojų turinčiai šaliai pradėjus vakcinavimo Kinijos „Sinovac“ skiepais kampaniją.

REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koca, kuris trečiadienį nepaisydamas prieštaringų duomenų apie vakcinos „CoronaVac“ veiksmingumą oficialiai pritarė jos naudojimui, buvo paskiepytas per tiesioginę televizijos transliaciją.

Preliminarūs tyrimai Turkijoje, kuriuose dalyvavo daugiau kaip 7 tūkst. savanorių, parodė, kad „CoronaVac“ veiksmingumas yra 91,25 procento.

Tačiau didesnės apimties tyrimas Brazilijoje parodė 50,4 proc., o tyrimas Indonezijoje – 65,3 proc. veiksmingumą. Tai sukėlė susirūpinimą Kinijos gamintojos skaidrumu.

Turkijos televizijoje ketvirtadienį mirgėjo sveikatos apsaugos darbuotojų skiepijimo vaizdai, pareigūnams stengiantis kuo plačiau paskleisti informaciją apie vakciną ir paskatinti žmones skiepytis.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų piliečiams nereiktų nerimauti“, – gavęs pirmąją skiepo dozę žurnalistams pasakė profesorius Recepas Demirhanas, Stambulo azijinėje dalyje esančios miesto ligoninės vyriausiasis gydytojas.

REKLAMA

„Atlikome visų į Turkiją patenkančių vakcinų preliminarius bandymus, jos yra saugios“, – sakė jis.

Viena lapkričio mėnesį atlikta apklausa parodė, kad maždaug pusė turkų nenori skiepytis.

Paskiepijus 1,1 mln. Turkijos sveikatos apsaugos darbuotojų, bus pradėti skiepyti kitus visuomenei svarbius darbus dirbantys žmonės bei 65 metų ir vyresni gyventojai.

„Ši skiepijimo kampanija reikalinga tam, kad grįžtume prie savo normalaus, senojo gyvenimo būdo, – trečiadienį sakė F. Koca. – Matome šviesą tunelio gale, ir tikiu, kad ateinančios dienos bus šviesios.“

REKLAMA
REKLAMA

Turkija susitarė nupirkti 50 mln. „CoronaVac“ dozių. 20 mln. dozių turi būti pristatyta iki šio mėnesio pabaigos.

Oficialioji Anatolijos naujienų agentūra pranešė, kad Turkija taip pat nusiuntė 20 tūkst. skiepų dozių į Šiaurės Kipro turkų respubliką, kurią pripažįsta tik Ankara.

Gruodžio mėnesį Turkija taip pat susitarė, kad iki kovo pabaigos gaus 4,5 mln. „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos dozių.

Pareigūnai tikisi gauti iki 30 mln. „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcinos dozių, bet derybos dar tęsiasi.

Turkijoje iš viso užregistruota 2,3 mln. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, įskaitant 23 325 mirties atvejus. Šaliai lapkritį paskelbus karantiną savaitgaliais ir kitus suvaržymus kasdieniam gyvenimui, per parą užregistruojamų mirties nuo COVID-19 atvejų skaičius sumažėjo ir dabar nesiekia 200.

Praėjusį mėnesį šalis pradėjo reikalauti iš užsienio atvykstančių keleivių pateikti neigiamą PCR (polimerazės grandininės reakcijos) COVID-19 testo atsakymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų