REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Moteris, po neišvengiamo gimdos pašalinimo, diagnozavus gimdos kaklelio vėžį, dėkoja savo draugei už pasiaukojimą, tampant surogatine motina.

Moteris, po neišvengiamo gimdos pašalinimo, diagnozavus gimdos kaklelio vėžį, dėkoja savo draugei už pasiaukojimą, tampant surogatine motina.

REKLAMA

Jessicos Thomas iš Atlantos valstijos kiaušinėliai buvo užšaldyti dar prieš vėžio gydymą, tačiau jai nepavyko surasti tinkamos surogatinės motinos. Viskas pasikeitė 2019-ųjų gegužę, kai padėti pasisiūlė jos draugė Liz Gensheimer, su kuria jos pažįstamos jau 15 metų.

Dirigentai Jessica, dabar 33-ejų, ir jos dešimčia metų vyresnis vyras Michaelas, lapkričio 10 d. sulaukė sūnaus Ollio, kuris svėrė 4 kg.

Ji pasakojo: „Bandžiau pastoti jau apie metus, kai 2017 m. gruodį nuėjau pasitikrinti ir likau sugniuždyta. Negalvojau, kad daktarai ką nors ras, tačiau, pasirodo, mano gimdos kaklelyje buvo matomas auglys. Jis buvo 3 cm dydžio, taigi spindulinė terapija nebūtų padėjusi. Vienintelė išeitis buvo histerektomija (gimdos pašalinimas). Aš su vyru, taip pat mūsų šeima bei draugai buvome prislėgti.“

„Liz buvo viena pirmųjų, kuriai pasakiau. Ji labai dėl mūsų liūdėjo ir pasisiūlė padėti, tačiau tuo metu ji bandė susilaukti antro vaiko“, – sakė Jessica.

REKLAMA
REKLAMA

Moterys liko artimos draugės, po to kai 18-os susipažino universitete.

Jos kartu grojo vienoje grupėje, buvo viename studenčių klube, netgi kartu praleido savo medaus mėnesius Sent Lusijoje.

REKLAMA

Liz, 33-ejų, sakė: „Kai sužinojau, man labai pagailo Jessicos. Kai ji paminėjo gimdos pašalinimą, pasisiūliau tapti surogatine motina.“

„Tuo metu nespaudžiau jos. Žinojau, kad ji kreipėsi į agentūras ir tikėjosi, kad viskas neužtruks taip ilgai“, – pasakojo draugė.

Jessica ir jos vyras pernai sausio mėnesį pradėjo apvaisinimo mėgintuvėlyje (IFV) procesą ir turėjo aštuonis užšaldytus embrionus.

Jos vidiniai lytiniai organai buvo pašalinti, tiesa, jai pavyko pasilikti savo kiaušides.

Laimei, vėžys neišplito ir Jessica pasveiko.

Ji sakė: „Aš niekada nebuvau mąsčiusi apie dirbtinį apvaisinimą ar pakaitinę motinystę, taigi reikėjo daug ką apgalvoti per labai trumpą laikotarpį.“

REKLAMA
REKLAMA

„Maždaug du mėnesiai po diagnozės, embrionai buvo užšaldyti, o vasarį įvyko operacija“, – sakė Jessica.

„Man palengvėjo, kad vėžio nebebuvo, bet buvo sunku suvokti, ką išgyvenau“, – pripažino ji.

Pora pakaitinės motinos pradėjo ieškoti 2019 metų balandį, tačiau, praėjus metams, jos dar nebuvo radę. Jiems arba nepavykdavo užmegzti ryšio, arba neužteko pinigų.

Jessica sakė: „Šis procesas paveikė mūsų psichinę sveikatą. Buvo daug sunkiau nei įsivaizdavome. Mums siūlėsi daug žmonių, bet jiems buvo sunku kalbėti apie pinigus. Vieną dieną Liz pasikvietė mus pusryčių ir pasakė: „Kai pagimdysiu savo kūdikį, lauksiuosi jūsų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji ištesėjo savo žodžius, ir vos mėnuo po gimdymo 2019-ųjų balandį, buvo dirbtinai apvaisinta.

Jessica sakė: „Negalėjau įsivaizduoti nieko kito jos vietoje.“

„Jaučiau, kad galėjome būti labiau pažeidžiamos ir artimos, nes kartu esame išgyvenusios tiek daug“, – sakė Jessica.

Liz nėštumas buvo sklandus, tačiau Jessica bijojo, kad nesugebės su vaiku užmegzti artimo ryšio.

Ji sakė: „Buvo labai sunku, kai dėl pandemijos buvome atskirtos.“

„Mes eidavome kartu pasivaikščioti, tačiau aš negalėdavau pajusti savo vaiko spardantis. Liz buvo nuostabi ir visada leisdavo man jaustis nėštumo dalimi siųsdama nuotraukas, vaizdo įrašus ir skambindama su naujienomis“, – pasakojo Jessica.

REKLAMA

Abu tėvai dalyvavo gimdyme, tačiau Michaelas visą laiką praleido tualete, nes gerbė Liz privatumą.

Jessica sakė: „Gimdymo metu jaučiausi lyg sapne, nes pusę nėštumo laiko pilvuko nebuvo, ir mes net netikėjome, kad būsime tėvai. Liz buvo nepakartojama. Ji pasirūpino, kad Ollis būtų perduotas tiesiai man. Pirmas dalykas, kurį pastebėjau, tai kad jis buvo didelis, ir man pagailo Liz.

Jis taip pat turėjo nuostabius garbanotus plaukus. Mūsų pirmasis apsikabinimas buvo ypatingas ir aš iš karto jį pamilau.“

„Tarp mūsų iškart atsirado ryšys. Jis labai panašus į mane, nors atrodo kaip jo tėtis“, – pripažino moteris.

Liz sako, kad ši patirtis buvo labai praturtinanti ir pripažino, kad jaučia poreikį Ollį apsaugoti.

REKLAMA

Ji sakė: „Žiūriu į juos ir galvoju: „Aš padėjau šiai gyvybei atsirasti. Jiems puikiai sekasi būti tėvais. Žinau, kad Ollis gyvena puikiai.

Man atrodo, kad keista tai sakyti, tačiau aš myliu jį labiau nei tiesiog sūnėną. Jo tėvai kovojo ir atidavė tiek daug, kad galėtų jį turėti, ir tikiuosi, kad jis visada žinos, koks jis ypatingas ir mylimas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų