REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per galingą sprogimą nuotekų valymo centre netoli pietvakarinio Anglijos miesto Bristolio ketvirtadienį žuvo keturi žmonės, pranešė policija.

Per galingą sprogimą nuotekų valymo centre netoli pietvakarinio Anglijos miesto Bristolio ketvirtadienį žuvo keturi žmonės, pranešė policija.

REKLAMA

„Galime patvirtinti, kad yra keturi žuvusieji“, – sakė vyriausiasis inspektorius Markas Runacresas iš Eivono ir Somerseto policijos pajėgų.

Kaip pranešama, sužalotas vienas asmuo, bet jo gyvybei pavojus negresia.

M. Runacresas sakė, kad incidentas su teroru nesusijęs, bet nesakė, kokia galėjo būti sprogimo priežastis.

Sprogimas „Wessex Water“ eksploatuojamame Bristolio vandens valymo centre įvyko silosinėje, kurioje laikomos kietosios organinės medžiagos, gautos po nuotekų valymo proceso, prieš jas perdirbant į organines trąšas, pridūrė pareigūnas.

Dėl sprogimo buvo pradėtas tyrimas bendradarbiaujant su Sveikatos ir saugos administracija.

Luke'as Gazzardas iš Eivono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos teigė, kad incidentas buvo „labai sudėtingas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Laimei, mūsų vietinė gaisrinė nelabai toli nuo čia, todėl komandos atvyko labai, labai greitai, – sakė jis. – Tai siaubingai liūdnas įvykis.“

REKLAMA

Policija pranešė, kad trys aukos buvo „Wessex Water“ darbuotojai, o ketvirtoji – rangovas.

Ministras pirmininkas Borisas Johnsonas sakė, kad „mūsų širdys yra su“ Eivonmuto tragedijos aukomis ir jų šeimomis.

„Labai nuliūdau sužinojęs, kad keturi žmonės prarado gyvybę dėl sprogimo vandens valymo centre Eivonmute“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jis.

Eivono priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba pranešė, kad 11 val. 22 min. vietos (13 val. 22 min. Lietuvos) laiku ji gavo iškvietimą dėl galingo sprogimo Eivonmuto pramoninėje zonoje.

REKLAMA
REKLAMA

Eivonmutas yra įsikūręs netoli Bristolio, esančio apie 195 km į vakarus nuo Londono.

Liudininkas Jawadas Burhanas sakė matęs „sraigtasparnį, ieškantį dingusių žmonių“, ir kad policija uždarė kelią, vedantį į tą centrą.

„Išgirdau garsą, dirbu šalia to pastato kitame sandėlyje, – pasakojo jis. – Po 10 minučių pamačiau atskrendantį sraigtasparnį ir policiją.“

Kitas liudininkas Kieranas Jenkinsas britų transliuotojui BBC sakė, kad įvykus sprogimui jis buvo netoliese esančiame sandėlyje, ir pasakojo, kad pastatas „drebėjo, o mes tiesiogine to žodžio prasme stovėjome sukrėsti“.

„O po to mes žiūrėjome pro langus ir viskas, ką matėme, buvo bėgantys žmonės, – kalbėjo jis. – Nežinome, kas atsitiko. Tai buvo tikras šokas. Aš girdėjau sprogimą... mes nežinojome, kas vyksta.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policija patikino vietos gyventojus, kad po sprogimo „nebelikę visuomenės saugumo problemų“, tačiau paragino žmones vengti tos teritorijos.

Vietos parlamentaras Darrenas Jonesas tviteryje parašė: „Džiaugiuosi, kad padėtis buvo suvaldyta ir vietos gyventojams nebėra jokios rizikos.“

„Vyks išsamus tyrimas, tačiau kol kas mes atiduodame pagarbą tiems, kurie šiandien nukentėjo ir prarado savo gyvybę“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų