REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gydytojas iš Misūrio, JAV, pasidalino sukrečiančiu vaizdo įrašu, kuriame parodo, kaip atrodo paskutinės akimirkos nuo koronaviruso mirštančiam pacientui. 

Gydytojas iš Misūrio, JAV, pasidalino sukrečiančiu vaizdo įrašu, kuriame parodo, kaip atrodo paskutinės akimirkos nuo koronaviruso mirštančiam pacientui. 

REKLAMA

Dr. Kennethas E. Remy, intensyvios terapijos skyriaus gydytojas iš Misūrio baptistų medicinos centro Sent Liuise, Tviteryje šeštadienį pasidalino 78 sekundžių trukmės vaizdo klipu, kuriame surežisavo, kaip pirmu asmeniu atrodytų tai, ką mato prieš sąmonę prarasdamas koronaviruso pacientas.

Emocijų pagautas gydytojas, taip pat dirbantis Vildvudo miesto Misūryje savivaldybės taryboje, sako, kad šį vaizdo įrašą sukūrė norėdamas paraginti žmones nešioti kaukes ir laikytis fizinio atstumo, nes koronaviruso atvejų valstijoje vis daugėja. Vaizdo įrašas pradedamas jam kamerą judinant pirmyn ir atgal, imituojant tai, ką pacientas mato prijungtas prie ventiliatoriaus.

„Štai kaip viskas atrodo, kai kvėpuoji 40 kartų per minutę, kai tavo deguonies lygis nukritęs iki 80“, – sako jis, apsirengęs mediko uniforma, užsidėjęs kaukę ir skydelį. 

REKLAMA
REKLAMA

„Štai kaip viskas atrodys“, – sako jis, ir padėjęs telefoną parodo, kaip pacientui įstatomas kvėpavimo vamzdelis. – „Tikiuosi, kad paskutinės jūsų gyvenimo akimirkos neatrodys taip. Nes tai yra tai, ką matysite gyvenimo pabaigoje, jei būdami viešose vietose nepradėsime dėvėti kaukių. Jei nesilaikysime fizinio atstumo. Jei dažnai nesiplausime rankų. Nes aš jums pažadu, matysite būtent tai“, – tęsia gydytojas.

REKLAMA

„Pažadu, kad tai matys jūsų mama, jūsų tėtis, ar koronavirusu susirgę jūsų vaikai, štai ką matysite paskutinėmis gyvenimo akimirkomis. Tai rimta. Labai jūsų prašau, imkitės atsargumo priemonių, kad koronaviruso plitimas sumažėtų, kad galėtume nuo ligos apsaugoti jus ir jūsų artimuosius.

Tikiuosi, kad manęs paklausysite, nes tai labai liūdna ir baisu. Nenoriu būti paskutinis žmogus, į kurį žiūrėsite persigandusiomis akimis“, – vaizdo įrašo pabaigoje sako jis. 

Anot Misūrio valstijos statistikos, valstijoje užfiksuoti 282 792 koronaviruso atvejai ir 3776 mirtys. Kasdienis naujų atvejų skaičius nuo lapkričio pradžios dramatiškai auga – lapkričio 9 dieną pasiektas 7414 naujų atvejų per dieną rekordas.

REKLAMA
REKLAMA

Per praėjusias septynias dienas naujų atvejų skaičius padidėjo iki vidutiniškai 3741 atvejo per dieną ir iki 77 mirčių per dieną. Šioje valstijoje taip pat nerimą kelia 20 procentų teigiamų testų proporcija, o koronaviruso atvejų kas mėnesį padidėja dvigubai.   

Pasak „St. Louis Dispatch“, Misūrio baptistų medicinos centras, kuriame dirba šis gydytojas, sulaukia rekordinių susirgimų, hospitalizacijų ir mirčių skaičių per praėjusias dešimt dienų. Gydytojas šį vaizdo įrašą susuko šeštadienį, baigęs sunkią naktinę pamaina, kurios metu rūpinosi sunkiausiai sergančiais COVID-19 pacientais.

„CNN“ jis sakė, kad iki šiol yra gydęs 1000 koronaviruso pacientų ir daugiau nei 100 jų intubavęs. Jam taip pat dažnai tenka šeimos nariams pranešti, kad jų artimas žmogus mirė – jo teigimu, tokių pokalbių praėjusią savaitę buvo 11.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gydytojas atvirai pasakė, kad matomi kaukių nedėvintys žmonės jį varo į neviltį, ir kad filmuodamas vaizdo įrašą jis tikisi pasiekti manančius, kad kaukės nedėvejimas yra jų laisvės išraiška. 

„Daugiau lovų ligoninėje padaryti negalime. Žmonės susergant medikai neauga ant medžių.

Dėvėti kaukę ir nesusirgti šia liga yra geriausias būdas apsaugoti jūsų asmeninę laisvę. Jūsų asmeninė laisvė niekam nerūpės, kai į jus bus kišami kvėpavimo vamzdeliai, ir tada mirsite“, – įspėjo jis.

Jis pridūrė, kad jį erzina žmonės, jam aiškinantys, kad kaukės negali apsaugoti nuo koronaviruso plitimo ar kad nenori jos dėvėti, nes tikimybė mirti nuo COVID-19 yra labai nedidelė. 

REKLAMA

„Jei turėčiau tokią tikimybę laimėti loterijoje, bilietus pirkčiau kasdien. Daugelis šių pacientų netikėtai miršta, ir galiausiai man, kaip intensyvios terapijos skyriaus gydytojui, tenka skambinti jų šeimoms. Būtent tai, tai mane slegia“, – sakė jis.

Trečiadienio vakarą JAV buvo registruota daugiau nei 12,6 milijono koronaviruso atvejų ir 260 000 mirčių. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų