REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Covid-19 vakcinų gamintojai, šiuo metu baigiantys paskutinį bandymų etapą, paskelbė ne tik jų efektyvumo rezultatus, bet ir preliminarias kainas. 

Covid-19 vakcinų gamintojai, šiuo metu baigiantys paskutinį bandymų etapą, paskelbė ne tik jų efektyvumo rezultatus, bet ir preliminarias kainas. 

REKLAMA

JAV gamintojų „Moderna“ vakcina kainuos nuo 25 iki 37 dolerių (nuo 21 iki 31 euro), priklausomai nuo užsakomo kiekio, pareiškė bendrovės vadovas Stefanas Banselis vokiečių leidiniui „Welt am Sonntag“. Pasak jo, bendrovė šiuo atveju nėra suinteresuota „maksimaliam pelnui“.

„Tai teisinga kaina, atsižvelgiant į tai, kiek sveikatos apsaugos sistemai kainuoja paciento gydymas, kuomet jam vystosi sudėtinga Covid-19 ligos forma“, – pažymėjo biotechnologijų įmonės vadovas. 

Konkurentai iš „Johnson & Johnson“ vakciną planuoja įvertinti 10 dolerių (8,4 €) už dozę, o „Pfizer“ (pirmieji paskelbę apie sėkmingą trečiosios tyrimų fazės pabaigą) – 20 dolerių (16,8 €).

REKLAMA
REKLAMA

„Moderna“ iki šių metų pabaigos planuoja pagaminti 20 mln. vakcinos dozių, tačiau didžioji dalis jų bus skirtas JAV rinkai. „Moderna“ tyrimų rezultatai rodo, kad jų sukurta vakcina siekia 94 proc. efektyvumą.  

REKLAMA

Kita amerikiečių bendrovė „Pfizer“, kartu su vokiečių „BioNTech“ mokslininkai pareiškė, kad jų vakcina siekia 94,5 proc. efektyvumą.

Rusijos vakcina „Sputnik V“, kurią gamina Gamalejaus centro mokslininkai, kainuos „ženkliai mažiau“, skelbiama gamintojų „Twitter“ paskyroje. Kokia tiksliai tai bus kaina, nėra skelbiama. Tačiau yra žinoma, kad be Kremliaus leidimo šios vakcinos niekas negaus, nes Rusija yra išpirkusi išskirtines teises į ją. 

Vienam žmogui reikės dviejų dozių vakcinos nuo koronaviruso, suleidžiamų kas mėnesį.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi farmacijos grupė „AstraZeneca“ ir Oksfordo universitetas pirmadienį pranešė, kad jų bendrai sukurtos vakcinos nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 „veiksmingumo vidurkis“ per bandymus buvo 70 procentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų