REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Chuliganams iš pravažiuojančios mašinos į vaiko vežimėlį sviedus fejerverką, užsidegė kūdikio drabužėliai. Šokiruojantis incidentas įvyko Bedfordšyre, Didžiojoje Britanijoje, praėjusio penktadienio 9 valandą ryto.

Chuliganams iš pravažiuojančios mašinos į vaiko vežimėlį sviedus fejerverką, užsidegė kūdikio drabužėliai. Šokiruojantis incidentas įvyko Bedfordšyre, Didžiojoje Britanijoje, praėjusio penktadienio 9 valandą ryto.

REKLAMA

Nors kūdikio drabužėliai sudegė, pats vaikas nenukentėjo. Bedfordšyro policija dabar ieško chuliganų, važiavusių nedideliu hečbeku, rašoma dailymail.co.uk.

„Nemanoma, kad vaikas buvo šio incidento taikinys – nors fejerverkas sudegino drabužėlius, laimei, vaikas nenukentėjo. Tačiau tai buvo tikrai nerimą keliantis incidentas, galėjęs padaryti milžinišką žalą.

Laukiame informacijos iš šį incidentą mačiusių ar netoliese tuo metu buvusių žmonių, o taip pat iš turinčių automobilio priekinę kamerą, kuria galbūt galėjo būti užfiksuotas incidentas – tai labai padėtų mūsų tyrimui“, – sakė pareigūnas Samas Allenas.

REKLAMA
REKLAMA

Visų, turinčių bet kokios informacijos, prašoma skubiai kreiptis į pareigūnus.

Neseniai JK Policijos federacijos vadovas Johnas Apteris paragino kuo skubiau peržiūrėti fejerverkų pardavimo taisykles, JK kilus keletui su tuo susijusių išpuolių.

REKLAMA

Anksčiau šį mėnesį Šiaurės Londone jaunuolių gauja fejerverkus iššovė į veterinarijos kliniką – įsibaiminę darbuotojai buvo priversti užsidaryti pastato viduje. Dramatiška vienos iš klinikos darbuotojų filmuota medžiaga užfiksavo eilę gatvėje sustatytų fejerverkų.

„Atrodo kaip iš karo zonos“, – sakė moteris. 

Daugelis gyvūnų turėjo būti perkelti į kitas pastato dalis, nes buvo įsibaiminę, o klinikos darbuotojai nerimavo, kad vienas iš fejerverkų gali ką nors sužeisti. 

Panašių incidentų virtinė prasidėjo Jungtinėje Karalystėje lapkričio 4–ąją švenčiant Gajaus Fokso naktį – Lankašyre chuliganai petardą iššovė į policijos automobilį, o kita jaunuolių gauja Škotijoje sprogstamuosius užtaisus šaudė gyvenamajame kvartale.

REKLAMA
REKLAMA

Mančesteryje fejerverkai buvo šaudomi prie pat degalų rezervuaro, buvusio greta gyvenamojo pastato – jo gyventojams buvo kilusi milžiniška grėsmė.

Liverpulyje užfiksuota, kaip miniai garsiai džiūgaujant į dangų leidžiami fejerverkai, bet viskas netrukus baigėsi liūdnai, nes vienas fejerverkas sprogo prie pat žemės, ugnies lavina užliejo greta buvusius automobilius ir ant žolės stovinčius žmones. Įvykį matęs žmogus vėliau pasakojo, kad tik per stebuklą incidento metu niekas nesusižeidė.

Steve‘as Raperis, Britų fejerverkų asociacijos vadovas, atstovaujantis prekeivius, sako, kad pastaruoju metu pardavimai labai išaugo. Jis taip pat įspėjo žmones, kad fejerverkų geriau nepirkti internete, nes jie gali neatitikti griežtų JK saugos standartų.  

„Daugelis tokiose situacijose naudojamų fejerverkų yra nelegalūs, pirkti internetu. Dėl koronaviruso ir karantino daugelis žmonių juos įsigyja nebe parduotuvėse iš patikimo pardavėjo, bet internete“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų