REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pranešama, kad vyras iš Kinijos internete nepažįstamam žmogui pardavė savo naujagimį sūnų už daugiau nei 20 tūkstančių eurų, praradęs darbą dėl koronaviruso pandemijos.

Pranešama, kad vyras iš Kinijos internete nepažįstamam žmogui pardavė savo naujagimį sūnų už daugiau nei 20 tūkstančių eurų, praradęs darbą dėl koronaviruso pandemijos.

REKLAMA

Migrantas darbininkas, jau turintis du sūnus, praradęs darbą susidūrė su dideliais finansiniais sunkumais. Teigiama, kad jis įtikino savo nėščią žmoną sutikti su nelegaliu susitarimu, o tada pardavė savo 40 dienų amžiaus kūdikį, tiems, kurie, jo teigimu, desperatiškai norėjo vaiko.

Apie šį įvykį pranešė Kinijos naujienų agentūra „Anhui Net“ – pranešime buvo cituojama vietos geležinkelio policija. Pasak policijos pranešimo, neteisėtas sandoris paaiškėjo tuomet, kai kaltinamoji kūdikio pirkimu, pavarde Xu, atkreipė policijos dėmesį važiuodama traukiniu su kūdikiu spalio 30 dieną.

Ponia Xu važiavo iš Džiangano apskrities Kinijos pietvakariuose esančios Sičuano provincijos, kurioje gyvena kūdikio biologiniai tėvai, į savo namus Huošano apskrityje, Kinijos rytuose esančioje Anhujaus provincijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Jos buvo paprašyta išlipti iš traukinio Hefėjaus mieste, kur ji buvo policijos apklausta dėl įtartino elgesio. Ponia Xu iš pradžių pareigūnams sakė, kad kūdikį įsivaikino. Tačiau po išsamesnio tyrimo paaiškėjo, kad už berniuką ji mokėjo mokestį, vadinamą „maitinimo pinigais“.

REKLAMA

Hefėjaus geležinkelio policija tuoj pat pradėjo tyrimą ir lapkričio 3 dieną apklausė kūdikio biologinius tėvus. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad policijos identifikuotas kūdikio tėvas, pavarde Liu, ir motina, pavarde Žang, yra migrantai darbininkai.

Pora jau turėjo du sūnus, septynerių ir dvejų metų amžiaus, kai ponia Žang šių metų pradžioje neplanuotai pastojo ir buvo priversta nustoti dirbti. Policijos teigimu ponas Liu darbo negalėjo rasti dėl naujojo koronaviruso pandemijos, todėl jam buvo sudėtinga ir toliau mokėti paskolą už būstą ir už mašiną. Šeimos finansines problemas tėvas nusprendė išspręsti parduodamas kūdikį.

REKLAMA
REKLAMA

Įtikinęs savo nėščią žmoną, kad tai – gera mintis, ponas Liu užmezgė kontaktą su pirmąja savo potencialia kliente – tris mergaites turinčia moterimi, kuri labai norėjo sūnaus. Būsima pirkėja, pavarde Wu, sutiko jam sumokėti 100 000 juanių (beveik 13 000) eurų, kai ultragarso tyrimas parodė, kad jo žmona nešioja berniuką. Potenciali pirkėja net suorganizavo ponios Žang gimdymą. Šis sandoris žlugo tuomet, kai nepavyko užregistruoti kūdikio metrikacijos biure, kadangi tai nebuvo jos biologinis vaikas.

Tada ponas Liu susisiekė su antrąja potencialia kliente, 43 metų amžiaus ponia Xu, kuri labai norėjo kūdikio, bet niekaip negalėjo jo susilaukti pati. Policijos teigimu, ponia Xu taip norėjo pasiimti pono Liu kūdikį, kad net užstatė savo namą, bandydama surinkti reikiamą pinigų sumą, kai tik vaiko biologinis tėvas su ja susisiekė per internetą. Tuomet ji nuvažiavo 1412 kilometrų į pono Liu gyvenamąją vietą ir susipažino su jo šeimą. Moteris jiems už naujagimį sumokėjo 163 000 juanių (beveik 21 000 eurų), atidavė auksinę grandinėlę ir auksinę apyrankę.

Ponas Liu, jo žmona ir įtariama pirkėja šiuo metu yra sulaikyti policijos bei kaltinami prekyba vaikais. Įvykis ir toliau tiriamas. Pagal Kinijos įstatymus prekyba vaikais nusikaltęs asmuo gali būti įkalintas 10 metų, bet taip pat gresia ir kalėjimas iki gyvos galvos bei mirties bausmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų