REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronavirusas nesirenka. Juo užsikrėtė dar vienas lyderis – Lenkijos prezidentas Andžejus Duda. O štai Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir vėl izoliuojasi po susitikimo su užsikrėtusiu Slovėnijos diplomatijos vadovu.

Koronavirusas nesirenka. Juo užsikrėtė dar vienas lyderis – Lenkijos prezidentas Andžejus Duda. O štai Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir vėl izoliuojasi po susitikimo su užsikrėtusiu Slovėnijos diplomatijos vadovu.

REKLAMA

Dar vakar Lenkijos prezidentas A. Duda lankėsi Nacionaliniame stadione Varšuvoje, kur šiuo metu įrenginėjama laikina lauko ligoninė koronaviruso pacientams. O štai šįryt pasaulį apskriejo žinia, kad A. Duda ir pats yra viruso nešiotojas. Kad Lenkijos lyderis yra užsikrėtęs, paaiškėjo po vakar jam atlikto koronaviruso testo. Lenkijos prezidentūros atstovai skelbia, kad A. Duda jaučiasi gerai, nes viruso simptomai jam kol kas nepasireiškė.

 „Neturėjau ir neturiu jokių simptomų, net tų rimtųjų, kai nejauti kvapo ar skonio, bet testo rezultatas visiškai aiškus. Dabar jaučiuosi gerai. Ateinančias dienas praleisiu saviizoliacijoje su žmona. Dirbsiu nuotoliniu būdu“, – sakė Lenkijos prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu mūsų užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius priverstas izoliuotis po kontakto su koronavirusu užsikrėtusiu Slovėnijos diplomatijos vadovu Anže Logaru. L. Linkevičius su Slovėnijos kolega dvišaliame susitikime dalyvavo ketvirtadienį, o vakar slovėnui buvo patvirtintas koronavirusas. Tiesa, izoliuotis tenka ne tik L. Linkevičiui, bet ir Latvijos ir Estijos diplomatijos vadovams, kurie bendravo su A. Logaru.

REKLAMA

Tuo tarpu prie karantino vėl sugrįžę čekai rūstauja ant savo sveikatos apsaugos ministro Romano Prymulos. Nors šalyje restoranai uždaryti, o kaukes reikia dėvėti beveik visur ir visada, ministrą žurnalistai užfiksavo naktį išeinantį privataus susitikimo restorane be kaukės. Nors savo kaltę neigia, už šį akibrokštą ministras, tikėtina, neteks posto.

„Tai – visiška katastrofa. Man didelis šokas. Man toks elgesys nesuprantamas, ypač tuo metu, kai mes reikalaujame piliečių gerbti taisykles ir dėvėti kaukes net automobiliuose, kai uždarėme restoranus, parduotuves ir ribojame žmonių judėjimą. Juk tai mes turime būti pavyzdys“, –  kalbėjo Čekijos premjeras Andrej Babis.

REKLAMA
REKLAMA

„Noriu dar kartą pasakyti, kad aš nieko nepažeidžiau. Dėl to aš atsisakau atsistatydinti. Žinoma, premjeras gali nuspręsti mane atleisti“, – teisinosi sveikatos ministras Roman Prymula.

Na, o tai žmonių eilės prie testavimo centrų Slovakijoje, kur prasidėjo masinis testavimas. Šalies valdžia reikalauja, kad visi vyresni nei dešimties metų šalies piliečiai iki lapkričio 8-osios pasidarytų du greituosius koronaviruso testus. Tie, kurie atsisako tikrintis, privalo namie karantinuotis dešimt dienų, jiems gresia ir 1600 eurų bauda. Pasitikrinusieji gali dirbti, išeiti iš namų pasivaikščioti, apsilankyti banke ar pašte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neabejojau, tiesiog norėjau kuo greičiau pasidaryti testą. Aš dirbu kitame rajone, tad man keliaujant reikia parodyti neigiamą rezultatą“, – tikino pardavimų vadybininkas Tomas Spisiak.

Pasak šalies premjero, masinis slovakų testavimas padės valdžiai nustatyti, kuriuose šalies rajonuose gresia didžiausias infekcijos plitimo pavojus.

„Vos per keturias valandas nustatėme beveik 500 užsikrėtusiųjų“, – pabrėžė kariuomenės atstovas Stefan Zemanovic.

O tai jau vaizdai iš pietinio Italijos miesto Neapolio, kurį naktį drebino protestai. Šimtai suvaržymais nepatenkintų žmonių išėjo į gatves. Jie priešinasi komendanto valandai, kuri čia įsigaliojo 23-ią valandą vietos laiku. Pareigūnai protestuotojus vaikė ašarinėmis dujomis, du žmones sulaikė.

REKLAMA

Gerokai ramiau Romoje. Čia komendanto valanda įsigaliojo vidurnaktį. Miestas tylus ir ištuštėjęs, netgi vaiduokliškas. Pareigūnams namo siųsti teko vos vieną kitą užsilikusį žmogų.

Nė gyvos dvasios ir naktiniame Paryžiuje. Čia jau kelias dienas nuo 21 valandos iki šešių ryto negalima nosies kišti iš namų. Tačiau nepaisant to koronavirusas šalyje ir toliau sparčiai plinta. Prancūzija tapo antrąja Europos Sąjungos šalimi, kur užsikrėtusiųjų skaičius perkopė milijoną.

„Galiu jus patikinti, kad artimiausiu metu visos galiojančios priemonės nebus sušvelnintos. Ribojimai netgi gali būti griežtinami, jei dabartiniai nebus pakankamai veiksmingi“, – nurodė Prancūzijos prezidentas.

REKLAMA

Tuo tarpu už Atlanto, Jungtinėse Valstijose per parą patvirtinta beveik 80 tūkstančių COVID-19 atvejų. Ir tai yra rekordas nuo pat epidemijos pradžios. Per parą užregistruojamų mirčių nuo koronaviruso skaičius nuo rudens pradžios Jungtinėse Valstijose išlieka nors ir nemažas, bet stabilus – per parą ten miršta apie 800-us žmonių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų