REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos stačiatikių atstovai nepatikėjo, kad popiežiaus Pranciškaus žodžiai apie palaikymą gėjų civilinei partnerystei yra oficiali katalikų vado pozicija. Tačiau taip pat atsirado teigiančių, kad dėl to „daugiau atsivers į stačiatikybę“.

Rusijos stačiatikių atstovai nepatikėjo, kad popiežiaus Pranciškaus žodžiai apie palaikymą gėjų civilinei partnerystei yra oficiali katalikų vado pozicija. Tačiau taip pat atsirado teigiančių, kad dėl to „daugiau atsivers į stačiatikybę“.

REKLAMA

„Jūs puikiai suprantate, kad mūsų laikais „nušvitimą“ bet kam gali ir bet kada, be jokių pastangų, galima pripaišyti. Jeigu Romos popiežius kažką ir pasako, tai ne laikraščiui ar vaidybiniam filmui, ar dokumentiniam filmui“, – „Govorit Moskva“ pasakojo Ivanovo-Voznesenko vyskupijos atstovas žiniasklaidai, tėvas Makarijus. 

Jis priminė, kad popiežius Pranciškus priklauso Jėzuitų ordinui ir „pasižymi savo labai lanksčia bei gudria politika“. Tėvas Makarijus taip pat pareiškė, kad tos pačios lyties santuokos „neegzistuoja“, net šių dviejų žodžių junginys, anot jo, nėra tinkamas: „Mes apjuodiname santuoką, mes atsinešame užkratą į mūsų sąmonę“. 

Šventikas priminė, kad atnaujintoje Rusijos konstitucijoje įtvirtinta santuokos, kaip vyro ir moters sąjungos, sąvoka, „kuo niekam niekada ir neteko abejoti“. „Tačiau šiandien, XXI amžiuje, teko tai šiek tiek patikslinti, tai normalu visokiems žmonėms, nešantiems chaosą į žmonių gyvenimus“, – aiškino rusų stačiatikių bažnyčios atstovas. 

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulinės rusų liaudies tarybos (Rusijos pravoslavų bažnyčiai priklausanti visuomeninė organizacija) vadovas Romanas Silantjevas, kalbėdamas portalui „Podjom“ katalikų popiežiaus pasisakymą pavadino „labai stipriu žingsniu link degradacijos“, pažymėdamas „gana masinį homoseksualizmo apsireiškimą tarp katalikų kunigų“. 

REKLAMA

Jis taip pat neatmetė, kad dėl to gali įvykti skilimas, ir „liaudis išsilakstys pas stačiatikius ir protestantus“. R. Silantjevas taip pat mano, kad kunigais veršis tapti „žmonės su atitinkamais polinkiais, kad, pasinaudojus savo statusu, tuos pačius berniukus viliotų“.

Oficialios Vatikano politikos neatspindi

Dokumentinio filmo „Francesco“ premjera buvo spalio 21-ąją, kino festivalyje Romoje. „Homoseksualūs žmonės turi teisę būti šeimoje. Jie – Dievo vaikai, ir jie turi teisę į šeimą. Nieko negalima dėl to išvaryti ar versti kentėti“, – cituojamas pontifikas. DW ir kitose žiniasklaidos priemonėse yra pateikta ir jo citata, kurioje Romos popiežius pasisako už civilinės partnerystės įstatymus, kurie leistų tos pačios lyties asmenims gauti juridinę apsaugą.

REKLAMA
REKLAMA

Būdamas Buenos Airių arkivyskupu popiežius Pranciškus jau yra pasisakęs už tos pačios lyties civilinę partnerystę, kaip alternatyvą homoseksualių asmenų santuokoms, kurias jis griežtai smerkė. Tačiau tai yra pirmas tokio pobūdžio jo pareiškimas einant popiežiaus pareigas, rašoma „Euronews“. 

Dabartinė Katalikų bažnyčios doktrina skelbia, kad homoseksualumas yra „deviantinis elgesys“ (nukrypimas nuo visuomenei ar socialinei grupei priimtino elgesio). 2003-ųjų Vatikano doktrinos tikėjimo kongregacija patikslino, kad pagarba gėjams niekaip nereiškia homoseksualių santykių pritarimo ar juridinio tos pačios lyties santykių įteisinimo, rašoma BBC.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų