REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gėdą užsitraukęs mokytojas pasodintas į kalėjimą už paauglio berniuko lytinį išnaudojimą mokytojas jį prigirdė ir įkalbėjo žaisti „striptizo pokerį“.

Gėdą užsitraukęs mokytojas pasodintas į kalėjimą už paauglio berniuko lytinį išnaudojimą mokytojas jį prigirdė ir įkalbėjo žaisti „striptizo pokerį“.

REKLAMA

Stephenas Elliottas iš mažo miestelio Durhemo grafystėje, Didžiojoje Britanijoje, nusikaltimą įvykdė prieš tai berniuką prigirdęs alkoholio per žaidimą kortomis, kurio metu dalyviai turėjo nusirenginėti, jei pralaimėdavo partiją, skelbiama dailymail.co.uk.

Prokurorė Christine Egerton teisme sakė, kad Elliottas pasinaudodavo tuo, kad jo aukos lytinio smurto metu buvo neblaivios. Teismo metu buvo atskleista, kad Elliottas paaugliui sakė, kaip smagu buvo nusirenginėti ir tikino, kad tarp judviejų vyrauja „pasitikėjimas ir ištikimybė“, norėdamas užtikrinti, kad nebus įskųstas.

Prokurorės teigimu kaltinamasis tokius pačius veiksmus vykdė ir aukai sulaukus 18 metų, nors už pastaruosius įvykius jam kaltinimų nėra pareikšta. Tesimo metu buvo teigiama, kad auka galiausiai „palūžo“ ir pasakė Elliottui, kad daugiau nebenori būti jo liečiamas. Nors berniukas dėl to, kas vyksta, jautėsi blogai, jis policijai apie tai nepranešė keletą metų.

REKLAMA
REKLAMA

53-ejų metų amžiaus S. Elliottas iš Bišopo Oklando miestelio prieš tai nebuvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn ir apklausos metu visus kaltinimus neigė, tačiau likus savaitei iki jam paskirto teismo, praėjusį mėnesį, jis pripažino du kartus lytiškai smurtavęs prieš paauglį, pasinaudodamas savo kaip mokytojo turimu pasitikėjimu.

REKLAMA

Kaltinamojo advokatas Chrisas Bakeris pripažino, kad tai buvo „baisi pasitikėjimo išdavystė“, bet tuo metu Elliottą vargino psichinės sveikatos bėdos. Advokatas teigė, kad kaltinamasis ir pats yra „užaugęs sunkiomis sąlygomis“, kurios jam suaugus kėlė nemažai problemų.

„Visą savo suaugusiojo gyvenimą jį kankino jo seksualinė orientacija, o dabar yra vilties, kad jis pagaliau žino, kas esantis. Šie nusikaltimai padaryti tuo metu, kai jis nesutarė pats su savimi.“ 

Teisėjas Ray Singh paskelbė nuosprendį, paskirdamas Elliottui kalėti 13 mėnesių, ir kaltinamajam sakė, kad jis pasinaudojo auka, kuris „neabejotinai į mokytoją žiūrėjo su pagarba“. Teisėjas Elliottui sakė, kad nusikaltimas neabejotinai buvo planuotas ir kad Elliottas neparodė, kad dėl padaryto nusikaltimo gailisi – tai akivaizdu iš to, kad kaltinamasis prisipažino nusikaltęs labai vėlai.

Elliottui buvo pritaikytas Lytinio smurto prevencijos įstatymas ir jis buvo įrašytas į lytinių smurtautojų registrą, kuriame liks dešimt metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų