REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusija rugsėjo 29-ąją įvedė „atsakomąsias sankcijas Baltijos šalims“, skelbiama šios šalies Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Baltarusija rugsėjo 29-ąją įvedė „atsakomąsias sankcijas Baltijos šalims“, skelbiama šios šalies Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

REKLAMA

„Sunku komentuoti nelogiškus mūsų kaimynų iš Baltijos šalių emocinius gestus, kartais besiribojančius su isterija, – „RIA Novosti“ cituojamas Baltarusijos URM atstovas Anatolis Hlazas. – Praplėtė sankcijų sąrašą… Ką gi, nuo šiandien, kaip ir žadėjome, mes taip pat įvedame atsakomąsias simetrines priemones kiekvienai iš šių šalių“.

Rugpjūčio 31-ąją Baltijos šalys paskelbė nepageidaujamais nepripažintą prezidentą Aleksandrą Lukašenką ir dar 29 baltarusių valdininkus, kurie yra susiję su rinkimų falsifikavimu ir prievarta prieš taikių protesto akcijų dalyvius. 

Rugsėjo 25-ąją šis sankcijų sąrašas buvo išplėstas. Kiekviena iš Baltijos šalių į jį įtraukė apie 100 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

A. Lukašenka anksčiau žadėjo „pastatyti į vietą nusipenėjusią Lietuvą“ ir tvirtino, kad Baltijos šalims buvo liepta kritikuoti Baltarusiją. „Jiems pasakė „fas“, jie ir kiauktelėjo iš už tvoros. Aš tai taip vertinu“, – pažymėjo A. Lukašenka.

REKLAMA

Baltarusijoje jau beveik du mėnesius tęsiasi masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją vykusių prezidento rinkimų rezultatų klastojimo. Dabartinės valdžios teigimu, A. Lukašenka tuomet surinko 80 proc. balsų. Šimtatūkstantinių protesto akcijų metu Baltarusijos jėgos struktūros žiauriai smurtauja prieš piliečius, vykdomi opozicijos atstovų areštai.

Dar rugpjūčio pabaigoje Aleksandras Lukašenka pagrasino surengti Lenkijai ir Baltijos šalims krovinių pervežimų blokadą – kaip atsaką už sankcijas 30 Baltarusijos valdininkų, įskaitant ir patį Baltarusijos prezidentą. Pirmiausiai jis žadėjo atsisakyti Klaipėdos paslaugų, baltarusiškos produkcijos eksportą perkeliant į Rusijos uostus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų